Otthonról hazamegyünk

szerda, december 13, 2017


SZILVESZTER ERDÉLYBEN: Brassó-Hétfalu-Székelyföld

Időpont(ok):
2017.12.28-2018.01.02 (6 nap)
Ár: 78.500 Ft
1. nap. Libegővel megyünk a dévai várba. Látogatás a Dévai Szent Ferenc Alapítvány központjában.2. nap. A „Drakula-kastély”, Törcsvár. A román királyok rezidenciája Sinaian: a Peles-kastély.3. nap. Prázsmár világörökségi szász erődtemploma. Kisbacon: Benedek Elek szülőkúriája, 150 éves vízimalom, Erdővidék leggazdagabb tájháza. Traktorral vagy gyalogszerrel az erdei vashámorhoz, máglya, fő…

SZILVESZTER ERDÉLYBEN: Brassó-Hétfalu-Székelyföld

SZILVESZTER A DÉLVIDÉKEN

Időpont(ok):
2017.12.29-2018.01-01. (4 nap)
Ár: 54.900 Ft
A Délvidék egyik leghangulatosabb szállásán, a rönkfa bútorokkal berendezett gyönyörű szobákkal, közösségi helyiséggel, étteremmel bíró, tanyasi hagyományokat őrző, mégis modern felszereltségű Kátai-birtokon emlékezetes szilveszteri élményben lesz részünk. Barátságos házigazdáink nagy szívvel és odaadással várják csoportunkat Kishegyesen, a Vajdaság szívében lévő ökofarmjukon.1. nap: Szabadka: a híres "ócskapiac", városnézés. Az…

SZILVESZTER A DÉLVIDÉKEN

SÍELÉS BUKOVELBEN - SÍPARADICSOM UKRAJNÁBAN, A KÁRPÁTOK SZÍVÉBEN

 
Időpont(ok):
2018.01.26-31. (6 nap, 5 éjszaka)
Úti cél: Kárpátalja
Út jellege: Természet, Túrázás, Városnézés, Bor, Síelés
Ár: 69.000 Ft
Útvonal: Székesfehérvár-Budapest-M3
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár

sielesUkrajna legnagyobb és legkedveltebb síparadicsoma Bukovel, Budapesttől 530 km-re. A csodálatos természeti környezetben található központ három hegyet köt össze - a Dovga (1372 m), a Csorna Kleva (1246 m) és a Bukovel (1127) csúcsokat. A síközpont Nyugat-Európa legszínvonalasabb síterepeivel is felveszi a versenyt. Nyugati színvonal, keleti árakon... Mit kínál Bukovel? 60 km-es összefüggő pályarendszer * legújabb Leitner és Doppelmayr ülős felvonók * ratrakkal és hóágyúval karbantartott pályák * a sűrű fenyvesek miatt széltől és lavinától védett terep * hóbiztos pályák * hangulatos hütték alacsony árakkal * esti síelés * wellness szolgáltatások * WiFi lefedettség * 26 modern, ülőszékes lift * kevés sorban állás.

    

Bukovel Ukrajna egyik hegycsúcsa a Kárpátokban és egyben névadója az elsőszámú ukrán síközpontnak. A három hegyet (Bukovel, Chorna Kleva, Dovga) összekötő síparadicsomban összesen 60 kilométernyi pályarendszert alakítottak ki, de a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően évről évre bővül a síterep. A legmagasabb pontja csak 1.372 méter, de ez ne tévesszen meg: az ukránok olyan pályarendszert építettek, hogy azt jó néhány kétezer méter fölötti csúccsal rendelkező sípálya is megirigyelheti.

Néhány éve az összes felvonót lecserélték a legmodernebb Leitner és Doppelmayr ülős liftekre (összesen 16 darab ülőslifttel rendelkezik).

.

.

utazás, szállás, gasztronómiai élményt jelentő, táj jellegű (ruszin) félpanziós ellátást, honismereti vezetést, transzfert oda-vissza Körösmezőre, túravezetést a fakultatív túranapokra. Nem tartalmazza a síbérlet árát: a 4 napos bérlet 108 euroba kerül.

Indulás: 5.15 Székesfehérvár, 6.30 Budapest.
Az 1. napon Beregszász mellett fakultatív borkóstolón veszünk részt, és megállunk egy sétára a hangulatos Técső városában. 2-5. nap során Bukovelben síelünk, kisebb-nagyob egyéb programokkal, fakultatív lehetőségekkel színesítve napjainkat. 
A 3. napon túrázásra vagy extrém síkalandra lesz fakultatív lehetőség. Ár: minimum 6 fő jelentkezése esetén 7.000 Ft/fő. Óriási élményt jelentő, “off-road” terepjárós túra során, 630 méterről kiindulva megyünk az 1400 méter magasan fekvő Dragobrat-síközpontba, mely az egzotikumot kereső síelőknek ajánlott. Lehetőség van szűzhavas sízésre is. Az UAZ-os, vagy GAZ 66-os terepjáró teherautók zártak, ablakosak. Utunk a Szvidovec-patak medre mellett halad gyönyörű fenyvesben, helyenként sziklás szorosban. Jó időben belátható közben a Fagyalos kopasz csúcsainak és hegygerinceinek nagy része, valamint a Csornahora kétezres hegyei is. Az út mentén nincsenek szakadékok, vagy veszélyes helyzetek.  15 km megtétele után érjük el a vadregényes sí központot. A nem síelők a nyeregben az Asztag oldalában 
pihenhetnek meg, hogy aztán mintegy 4 km-es gyalogtúra után a Fagyalos-hegység legmagasabb csúcsára, az Ikerhavasra érjenek (1883 m). Innen visszatérünk járművünkhöz, hogy azzal folytassuk utunkat az 1400 méteren található, hegyek övezte Vadászka-tóhoz. 
A 4. nap kora délelőttjén megtekintjük a ruszin népi építészet egyik legszebb példáját, az Unesco Világörökség részét képező Sztrukivszka fatemplomot, és átkelünk az oda vezető asszonyvallató függőhídon. Utána vagy síelni megyünk, vagy könnyű túrát teszünk Kőrösmező fölött, az Árpád-vonal bunkerek mentén. Ennek során először is megnézzük az első világháborús magyar katonatemetőt. Innen a Kosztalivka nevű hegygerincre vezet utunk. Ha szerencsénk van, akkor egy régi dízel vonattal is találkozhatunk, aminek már rég történelemnek kéne lennie. Ezen a gerincen több vonalban találhatunk Árpád-vonal bunkereket. Innen szó szerint hegyen-völgyön át haladunk tovább, mígnem egy olyan pontra érünk, ahol csodálatos körpanoráma fogad. A Hóvár (Hoverla), a Kőhavas (Petrosz), az Ikerhavas (Bliznyica) csúcsaiban, a Gorgánok gerincében és a Zöld-völgy csodás látványában gyönyörködhetünk. Visszatérve Körösmezőre látogatást teszünk egy helytörténeti múzeumban, ahol megismerkedhetünk a hucul nép egykori használati tárgyaival, hangszereivel és népviseletével.
Az 5. napon kint lehet maradni a pályán akár este 22h-ig is- buszos visszautazási lehetőséget biztosítunk az esti sízést választóknak is. Egyik este bemegyünk a Horthy-korszakban épült, magyar időkre emlékeztető belső térrel rendelkező Budapest szállóba. A síközpontra vezető út során egy alkalommal megtekintjük a Tatár-hágón, vagyis az ezeréves határon az egykori magyar-lengyel határőrbódét és a sorompó maradványait. Útközben hazafelé megállunk Kárpátalja legnagyobb, kiváló csokoládé gyáránál, ahol vásárlási lehetőségünk adódik. Hazaérkezés a határátlépéstől függően, várhatóan 22 óráig. 

Körösmezőn a vendégszeretetéről messze földön híres és ismert Kazah vendégházban.

utvonal sieles

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

Határtalanul

banner hatartalanul

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 
Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor