Otthonról hazamegyünk

kedd, augusztus 22, 2017


HALUSKAFESZTIVÁL VANYARCON - EGY MESÉS NAP A CSERHÁTALJÁN

Időpont(ok):
2017. szeptember 9.
Ár: 7.000 Ft/fő
Időpont(ok): 2017. szeptember 9. Ár: 7.000 Ft/fő  Elsőként Bujákra látogatunk. ahol a Művelődési Házban Molnárné Bódi Piroska néni várja a csoportot. A kultúrotthonban láthatjuk a Kossuth-díjas festőművész, Glatz Oszkár festményeit, majd az izgalmas településtörténeti beszámolót követően bemutatásra kerülnek a bujáki népviselet legszebb darabjai. Teszünk egy kirándulást a híres bujáki kálváriához - itt áll az 1803 óta búcsúkiváltsággal rendelkező Szent…

HALUSKAFESZTIVÁL VANYARCON - EGY MESÉS NAP A CSERHÁTALJÁN

A NYUGATI GYEPŰ ŐRZŐI - ŐRVIDÉKI VÁRTÚRA ÚJ IDŐPONTBAN!!!!

Időpont(ok):
2017.09.28-10.01. (4 nap, 3 éj)
Ár: 49.000 Ft/fő
Időpont(ok): 2017.09.28-10.01. (4 nap, 3 éj) Ár: 49.000 Ft/fő 1. nap: Féltorony: Harrach-Habsburg kastély angolparkjában sétálunk. Boldogasszony: Basilica Minor rangra emelt búcsújáró kegyhely. Fertőszéleskút: Török-torony és a kaloda. Feketeváros: a történelmi borospincék mellett felkeressük a híres turbános Török fejet. Szentmargitbánya: meglátogatjuk kőfejtőt, ami a Világörökség része. Ruszt: gótikus stílusú Halász-templom, belvárosi séta. Fertőmeggyesről sétahajózás a…

A NYUGATI GYEPŰ ŐRZŐI - ŐRVIDÉKI VÁRTÚRA    ÚJ IDŐPONTBAN!!!!

A SZENT KORONA ORSZÁGAI A DÉLVIDÉKEN - Körutazás a mai Szlovénia, Horvátország és Szerbia területén, tengerparti élményekkel Fiumében és Abbáziában.

 
Időpont(ok):
2017.10.04-08.
Úti cél: Muravidék (Szlovénia), Délvidék-Vajdaság, Dél-Baranya/Muraköz (Horváto.)
Út jellege: Felfedezés, Hagyományőrzés, Városnézés, Történelem, Bor
Ár: 69.000 Ft/fő
Útvonal: Bp., Szfvár, M7, Nagykanizsa
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár, útvonalba eső települések, pihenőhelyek.

dsc 0301 1. nap: Lendva a muravidéki magyarság szellemi központjába. A Szentháromság kápolnában látható Hadik Mihály törökverő vitéz mumifikálódott holtteste üvegkoporsóban. Megtekintjük a Bánffy-Esterházy várkastély néprajzi gyűjteményét, valamint Zala György műveiből készült makett-kiállítást. Csáktornyán a Zrínyiek központi várkastélyát láthatjuk. Lovranban roskadásig telt svédasztal vár a vacsoránk helyszínén. 
2. nap: Szabadidő keretében sétát tehetünk a sziklába vájt tengerparti sétányon, a Lovran és Abbázia között húzódó Lungomaren. A monarchia világa elevenedik meg a horvát tengerparton, hiszen Fiume (Rijeka) és Abbázia (Opatija) 1918-ig a magyar korona része volt. Lovranban felkeressük azt a villát, ahol Feszty Árpád elhunyt, majd Gróf Andrássy Gyula villáját is Voloskoban. Felkeressük a magyar kikötő, Fiume hazánkoz kötődő emlékeit. A Tersattoi Mária búcsújáró templom kápolnája magyar hadihajók emlékét őrzi. Tersatto várát a Frangepánok építettek a 13. században, mesés kilátás nyílik innen az Adriára.
3. nap: Zágráb, Horvátország fővárosa, ahol felkeressük a Káptalandomb és a Felsőváros festői utcáit és hangulatos tereit. Az esti órákban érkezünk Maradékra, ahol a szerémségi magyarság utolsó kis maradék szórványát találjuk. Megható műsor a helyi református tiszteletes által felkarolt magyar gyermekek részéről. Szállásunk elfoglalása után megvacsorázunk. 
4. nap: Zimony: megtekintjük a Hunyadi János tiszteletére emelt Milleniumi Emlékművet. Séta az egykori várfalak mentén, majd halászcsárdás ebéd a Duna parton. Belgrádban Nándorfehérvár híres várában megemlékezünk az 1456-os diadalról. Felsétálunk Szalánkemén öreg várának romjaihoz. Szabadidő / fakultatív sétahajózás a Duna és a Tisza összefolyásához. A karlócai dűlők mentén Maurer Oszkár legkiválóbb borait kóstolhatjuk
5. nap: Karlócán megtekintjük az 1699-es békekötés helyszínét. A kilátóból pazar panoráma nyílik a városra. Bebarangoljuk Pétervárad híres, bevehetetlen erődjét. Újvidéken felkeressük az egykori Ferenc József teret, mert itt találjuk a legfontosabb és legimpozánsabb épületeket. Ebéd a patinás magyar vendéglőben, a Dominóban. Almapálinka és helyben termelt almachips kóstoló Tóthfaluban.

    

-

-

Utazás, szállás, félpanzió, honismereti vezetés. Ellátás: a tengerparton gasztronómiai élményt nyújtó svédasztalos reggeli és vacsora, rendkívül bőséges és változatos választékkal, korlátlan sör és borfogyasztással, tenger fölé nyúló teraszos étteremmel. Maradékon szerémségi táj jelegű ételek és jó szerémségi borok, közös étkezés a református lelkész úrnál, a magyar közösség megmaradásáért sokat tevő Halász Dánielnél.

Honismereti vezető: népszerű vezetőnk, Faragó Zoltán a bácskai Tóthfaluból, és helyben élő magyar vezetők a Muravidéken, Zágrábban és az Isztrián.

1. nap: Indulás: 6.00 Bp., 7.00 Szfvár. Csak 3 óra az út Lendvára, a muravidéki, vagyis a szlovéniai magyarság szellemi központjába. A török kiűzésének emlékére emelt Szentháromság kápolnából csodálatos kilátás nyílik a Mura-völgyre. Hadik Mihály kapitány üvegkoporsóját, benne múmiáját látjuk itt. A Bánffy-Esterházy várkastélyban megtekintjük a Hetés-tájegység néprajzi gyűjteményét, valamint Lendva híres szülötte, Zala György, a Hősök tere és az aradi Szabadság-szobor alkotójának műveiből készült makett-kiállítást. A horvát határ átlépése után hamar a Zrínyiek központi várkastélyához, Csáktornyára érünk, ahol a család 3 legendás alakjának a szobrát is látjuk. Bő 3 óra utazás után meg is érkezünk Lovranba, ahol legszebb álmainkat látjuk beteljesülni a roskadásig telt svédasztal, és a híres sétány, a Lungomare feletti, tengerre néző étkező terasz láttán.
2. nap: A délelőtti szabadidő során sétát tehetünk a sziklába vájt csodálatos tengerparti sétányon, a Lovran és Abbázia között húzódó Lungomaren. A monarchia világa elevenedik meg a horvát tengerparton, hiszen Fiume (Rijeka) és Abbázia (Opatija) 1918-ig a magyar korona része, és gazdag nemesi családok üdülőhelye volt. Felidézzük néhány család történetét, miközben Lovran ékszerdoboz óvárosában felkeressük azt a villát, ahol Feszty Árpád elhunyt, majd Gróf Andrássy Gyula villáját is Voloskoban. Fiume: a tengerparti kikötőváros történelmi belvárosának és kikötőjének minden jelentős épületét a magyarok építettek. A Kormányzói palotában a magyar polgármesterek portréit látjuk. Megnézzük a Magyar királyi Tengerészeti Hatóság épületét, az Adria-palotát és az Adriai Magyar Királyi Tengerhajózási Rt. székházát. A Tersattoi Mária búcsújáró templom kápolnája magyar hadihajók emlékét őrzi. Tersatto várát a Frangepánok építettek a 13. században, mesés kilátás nyílik innen az Adriára.
3. nap: Autópályán 2 és fél óra Zágráb. Horvátország fővárosa Szent István, Szent László, Erdődy Tamás, Frangepán Ferenc és Zrínyi Péter személyéhez kötődő emlékei miatt is érdekes a számunkra. A hangulatos óvárosban jó áron ebédelhetünk kitűnő tengeri herkentyűket, mellé remek horvát söröket csúsztatva. 3 óra felé indulunk tovább a Vajdaság irányába. 7 óra felé érünk Maradékra, ahol a szerémségi magyarság utolsó kis maradék szórványát találjuk, és megható műsorban lesz részünk a helyi református tiszteletes által felkarolt és iskolán kívüli magyar oktatásban részesített magyar gyermekek részéről. Megvacsorázunk és elfoglaljuk a szállásainkat.
4. nap: Ma nem buszozunk sokat. Zimony: megtekintjük a Hunyadi János tiszteletére emelt Milleniumi Emlékművet, amelynek erkélyéről gyönyörű rálátás van a környékre. Séta az egykori várfalak mentén, majd halászcsárdás ebéd a Duna parton. Belgrádban Nándorfehérvár híres várában megemlékezünk az 1456-os diadalról. Felsétálunk Szalánkemén öreg várának romjaihoz. A korabeli erőd Hunyadi János kezén volt, melyet 1521-ben foglalt el a török. Szabadidő / fakultatív sétahajó kirándulás a Duna és a Tisza összefolyásához. A karlócai dűlők mentén Maurer Oszkár legkiválóbb borait kóstolhatjuk.
5. nap: Csak 4 órányi buszútra vagyunk Budapesttől, tehát sok jó program belefér a mai napba is. Karlócán megtekintjük az 1699-ben megkötött béke helyszínén épített Békehozó Miasszonyunk kápolnát. A kilátóból pazar panoráma nyílik a városra. Bebarangoljuk Pétervárad híres, hatalmas, bevehetetlen erődjét, amelyet a 17. század végétől közel 100 éven keresztül építettek. Újvidéken felkeressük az egykori Ferenc József teret, mert itt találjuk a legfontosabb és legimpozánsabb épületeket: a magyarok Mária neve templomát, a városháza épületét és megannyi csodás palotát. A patinás magyar vendéglőben, a Dominóban ebédelünk. Tóthfaluban, a határ előtt a legjobb bácskai almapálinkát kóstolhatjuk meg, és mellé a helyben termelt almachipset ropogtathatjuk. Megtekintjük a falu érdekes szobrait.
22 óra előtt Budapesten leszünk.

 

2 éj az Abbázia melletti ékszerdobozban, Lovranban, Monarchia-korabeli villából átalakított, korabeli bútorokkal berendezett tengerparti szállodában, luxus körülmények között (Hotel Bristol), ifjúsági szálláson. 2 éj Maradékon, magyar ajkú családoknál, illetve az egyházi vendégházban.

szentkorona delvidek

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

Határtalanul

banner hatartalanul

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 
Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor