Otthonról hazamegyünk

kedd, augusztus 22, 2017


HALUSKAFESZTIVÁL VANYARCON - EGY MESÉS NAP A CSERHÁTALJÁN

Időpont(ok):
2017. szeptember 9.
Ár: 7.000 Ft/fő
Időpont(ok): 2017. szeptember 9. Ár: 7.000 Ft/fő  Elsőként Bujákra látogatunk. ahol a Művelődési Házban Molnárné Bódi Piroska néni várja a csoportot. A kultúrotthonban láthatjuk a Kossuth-díjas festőművész, Glatz Oszkár festményeit, majd az izgalmas településtörténeti beszámolót követően bemutatásra kerülnek a bujáki népviselet legszebb darabjai. Teszünk egy kirándulást a híres bujáki kálváriához - itt áll az 1803 óta búcsúkiváltsággal rendelkező Szent…

HALUSKAFESZTIVÁL VANYARCON - EGY MESÉS NAP A CSERHÁTALJÁN

A NYUGATI GYEPŰ ŐRZŐI - ŐRVIDÉKI VÁRTÚRA ÚJ IDŐPONTBAN!!!!

Időpont(ok):
2017.09.28-10.01. (4 nap, 3 éj)
Ár: 49.000 Ft/fő
Időpont(ok): 2017.09.28-10.01. (4 nap, 3 éj) Ár: 49.000 Ft/fő 1. nap: Féltorony: Harrach-Habsburg kastély angolparkjában sétálunk. Boldogasszony: Basilica Minor rangra emelt búcsújáró kegyhely. Fertőszéleskút: Török-torony és a kaloda. Feketeváros: a történelmi borospincék mellett felkeressük a híres turbános Török fejet. Szentmargitbánya: meglátogatjuk kőfejtőt, ami a Világörökség része. Ruszt: gótikus stílusú Halász-templom, belvárosi séta. Fertőmeggyesről sétahajózás a…

A NYUGATI GYEPŰ ŐRZŐI - ŐRVIDÉKI VÁRTÚRA    ÚJ IDŐPONTBAN!!!!

TÚRA A BÁNSÁGI-VÉGVIDÉKEN, KAZÁN-SZOROSI HAJÓKIRÁNDULÁSSAL MEGTELT!!

 
Időpont(ok):
2017. augusztus 26 – 30. (5 nap, 4 éj)
Úti cél: Bánság
Út jellege: Természet, Túrázás, Történelem
Ár: 59.000 Ft
Egyágyas felár: 3.000 Ft/éj
Útvonal: Székesfehérvár, M7, Budapest, M5 Szeged
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár, Szeged

33 tura a bansagi videken nera szurdok1.nap: Indulás: 5.00 Székesfehérvárvár, 6.15 Budapest (útirány: M5, Szeged). Temesvár főbb nevezetességeivel ismerkedünk. A Ménes-patak völgyében találjuk a Bigăr-vízesést. Ógerlistyén megtekintjük a Rudaria-patakon működő vízimalmokat. Szállás elfoglalása  Herkulesfürdőn.  2.nap: Orsova: római katolikus templom. Felsétálunk a Szent Anna ortodox  kápolnához.  Hajókirándulásra indulunk a varázslatos Kazán-szorosba. 3.nap: A Néra-Beusnica-Szurdok Nemzeti Parkba indulunk. Újsopot községtől indul mintegy 20 km-es túránk. Kalandozunk a Néra-szurdok vadregényes tájain. Erdély és a Bánság legmélyebb karszttavához, az Ördög-tóhoz érkezünk. A 10-11 órás túra végpontja Oláhszászka, itt lesz mai napi szállásunk. 4.nap: Oravicabányára utazunk. Megtekintjük a gyönyörű színházát. Oravicabánya és Stájerlakanina között a „Bánsági Semmeringnek” nevezett vasútvonalon utazunk. Délután újabb kirándulás: a Krassó-szurdokba. Szállás Ferencfalván5.nap: Szemenik–Krassó-szurdok Nemzeti Park látványosságát keressük a csodálatos Komárnik-cseppkőbarlangot. Barlangtúra helyett választhatjuk a fürdőzés lehetőségét is: a Ferencfalvi-tó hűs vízében. Érkezés Budapestre kb. 22 órakor.

 

    

-

-

Tartalmazza: utazást, szállást, félpanziót, honismereti és túravezetést

Szállás: Herkulesfürdőn, Oláhszászkán és Ferencfalván, kiváló panziókban

Honismereti vezető: Dénes András. "Erdélyi magyar értelmiségnek és hegymászónak szeretem képzelni magam. Második generációs kolozsvári vagyok, ereimben meg székely vér keveredik egykis szász vérrel. Büszke vagyok úgy az eredetemre, mint a városomra, az eszmei örökségemre úgy, mint a műemlékeinkre. Ez számomra nem csak szakma, melyet gyerekkorom óta űzök, hanem egyik kedvenc hobbim is. 2000-ben, 15 évesen vezettem először egyedül csoportot, 2003-ban végeztem elsőfokú barlangász kötéltechnika képzést, 2005-től vagyok hivatalos országos idegenvezető, szabadidőmben pedig hegyi futóversenyekre járok, sziklákat mászok és nagy történelmi múlttal rendelkező városokat látogatok."

1.nap:
Indulás: 5.30 Szfvár., 6.45 Bp. (útirány: M5, Szeged). Temesvár főbb nevezetességeivel ismerkedünk: magyar színház, operaház, a régi főtér a magyar, bolgár, szerb és a német templom, szentháromság szobor. Felkeressük Dózsa György kivégzésének feltételezett helyszínét is. A Ménes-patak völgyében találjuk a Bigăr-vízesést, amelyet néhány éve a világ legszebb vízesései közé választottak. Ógerlistyén megtekintjük a Rudaria-patakon működő és világörökségi védettség alá tartozó, különleges, horizontális vízimalmokat. A falu területén kilenc, azon kívül 13 malom található, mindegyik működőképes. Érkezés és fakultatív séta a monarchia egyik legkedveltebb fürdővárosába. Szállás elfoglalása Herkulesfürdőn.
2. nap:
Orsova: római katolikus templom - a Szent Korona Orsovához köthető vonatkozásának emléktáblája. Felsétálunk a Szent Anna ortodox kápolnához, ahonnét gyönyörű kilátás nyílik a kiszélesedő Dunára és a Cserna-folyó torkolatára. Hajókirándulásra indulunk a varázslatos Kazán-szorosba, közben megállunk Veterani tábornok barlangjánál is. Dunatölgyestől felsétálunk a Kazán-szoros tetejére, ahol lenyűgöző látvány fogad: a Duna felett csaknem 500 méterrel gyönyörködhetünk a pazar kilátásban.
3. nap:
Herkulesfürdőtől búcsút véve a Néra-Beusnica-Szurdok Nemzeti Parkba indulunk. Busszal utazunk Újsopot községig. Innen indul mai túránk, amely során mintegy 20 km-en keresztül kalandozunk a Néra-szurdok vadregényes tájain. Kaszálók, rétek, majd erdős területek váltakoznak eleinte, hogy aztán valóban megérkezzünk a rómaiak által kiépített szurdokösvényre. Több barlang mellett is elhaladunk, ahová be-betekinthetünk, átkelünk egy függőhídon, mígnem Erdély és a Bánság legmélyebb karszttavához érkezünk: az Ördög-tó a 8 méteres mélységet is eléri. Erről a tóról a helyiek úgy tartják, hogy aki fürödni merészel benne, azt örökre elnyeli. A 10-11 órás túra végpontja Oláhszászka, itt lesz mai napi szállásunk.
4. nap:
A Bánsági-Végvidék legjelentősebb településére, Oravicabányára utazunk. Megtekintjük a gyönyörű színházát, amelyet a bécsi Burgtheater mintájára építettek és a sváb származású, de ízig-vérig magyar Knoblauch család Gyógyszertárát, ahol gyógyászati és gyógyszerészeti ritkaságokat találunk. Oravicabánya és Stájerlakanina között egy elképesztően látványos és izgalmas időutazáson veszünk részt. A 15 alagúttal és számtalan viadukttal tarkított, a köznyelvben csak „Bánsági Semmeringnek” nevezett vasútvonalon utazunk. Délután újabb kirándulásra indulunk, ezúttal a Krassó-szurdokba: rétek, patakok, barlangok keresztezik utunkat. Szállás Ferencfalván.
5. nap:
A Szemenik–Krassó-szurdok Nemzeti Park talán legkülönlegesebb látványosságát keressük fel. 2 órás gyalogtúra után érkezünk a csodálatos Komárnik-cseppkőbarlanghoz, amely csak szakavatott barlangász vezetése mellett látogatható. Itt a legkülönfélébb cseppkőalakzatokat találjuk: cápafej, banánfürt, kókuszdió, stb. Barlangtúra helyett választhatjuk a fürdőzés lehetőségét is: a Szemenik-hegység lábánál fekvő Ferencfalvi-tó hűs vízében mártózhatunk, vagy akár csónakot is bérelhetünk. Érkezés Budapestre kb. 22 órakor.

Szállás: Herkulesfürdőn, Oláhszászkán és Ferencfalván, kiváló panziókban

bansag2 terkep

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

Határtalanul

banner hatartalanul

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 
Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor