Otthonról hazamegyünk

kedd, augusztus 22, 2017


HALUSKAFESZTIVÁL VANYARCON - EGY MESÉS NAP A CSERHÁTALJÁN

Időpont(ok):
2017. szeptember 9.
Ár: 7.000 Ft/fő
Időpont(ok): 2017. szeptember 9. Ár: 7.000 Ft/fő  Elsőként Bujákra látogatunk. ahol a Művelődési Házban Molnárné Bódi Piroska néni várja a csoportot. A kultúrotthonban láthatjuk a Kossuth-díjas festőművész, Glatz Oszkár festményeit, majd az izgalmas településtörténeti beszámolót követően bemutatásra kerülnek a bujáki népviselet legszebb darabjai. Teszünk egy kirándulást a híres bujáki kálváriához - itt áll az 1803 óta búcsúkiváltsággal rendelkező Szent…

HALUSKAFESZTIVÁL VANYARCON - EGY MESÉS NAP A CSERHÁTALJÁN

A NYUGATI GYEPŰ ŐRZŐI - ŐRVIDÉKI VÁRTÚRA ÚJ IDŐPONTBAN!!!!

Időpont(ok):
2017.09.28-10.01. (4 nap, 3 éj)
Ár: 49.000 Ft/fő
Időpont(ok): 2017.09.28-10.01. (4 nap, 3 éj) Ár: 49.000 Ft/fő 1. nap: Féltorony: Harrach-Habsburg kastély angolparkjában sétálunk. Boldogasszony: Basilica Minor rangra emelt búcsújáró kegyhely. Fertőszéleskút: Török-torony és a kaloda. Feketeváros: a történelmi borospincék mellett felkeressük a híres turbános Török fejet. Szentmargitbánya: meglátogatjuk kőfejtőt, ami a Világörökség része. Ruszt: gótikus stílusú Halász-templom, belvárosi séta. Fertőmeggyesről sétahajózás a…

A NYUGATI GYEPŰ ŐRZŐI - ŐRVIDÉKI VÁRTÚRA    ÚJ IDŐPONTBAN!!!!

BÁNSÁG-TÚRA, MAGYAR VÉGVÁRAKKAL – A Bánság "román és szerb" oldalán, hajózással a Kazán-szorosban (mai Románia)

 
Időpont(ok):
2017. augusztus 26-30. (5 nap, 4 éj)
Úti cél: Bánság
Út jellege: Természet, Felfedezés, Történelem
Ár: 65.000 Ft
Egyágyas felár: 3.000 Ft/éj
Útvonal: Székesfehérvár, M7, Budapest
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár

29.oldal bansag turajo1.nap: Indulás 5.00-kor Székesfehérvárról, 6.15 órakor Budapestről. Bánság – a népek országa. Tájház és a bolgár ortodox templom, Óbesenyőn. Gellért püspök városa: Nagycsanád. Bartók Béla szülővárosa, Nagyszentmiklós. Végvár: a bánsági szórvány egyik magyar végvára. Városnézés Temesváron. Sétálunk Lloyd-soron, majd elfoglaljuk a szállásunkat. 
2.nap:A Szent György katolikus székesegyházat és a szerb-ortodox püspöki székesegyházat tekintjük meg. Innen már irány a Kazán-szoros. Fakultatív ajánlatunk (ára 5.800 Ft): a kikötőben hajóra szállunk.Dunatölgyesről felgyaloglunk az Almás-hegység sziklaszirtjére, a Nagy-Csukár-csúcsra. Az 1 órás kaptató fakultatív – el lehet ütni az időt Duna-parti sétával is. Herkulesfürdő: elfoglaljuk a szállásunkat.  3.nap:Herkulesfürdőn megtekintjük az egykori híres fürdőváros emlékeit: gyógycsarnok, kaszinó, Erzsébet királyné villája, Szapáry-fürdő, Sarolta-fürdő, Herkules szobor, Cserna-patak völgye. A monumetális Vaskapu-erőművön átvezető úton keresztül érünk át a szerb oldalra. Széchenyi István által építtetett úton haladunk a Kazán-szorosban. Galambóc várával ismerkedünk. Szállás Székelykevén (2 éj) 4.napAz Újvidékhez tartozó Péterváradra megyünk. Ebéd egy magyar étteremben. Belgrádba: Kalemegđan erőd, a nándorfehérvári csata emlékköve, belváros. A Trianon előtt még Magyarországhoz tartozó Zimony óvárosában, Gárdosban sétálunk a belvárosban, szabadidő. 5.nap:Székelykeve: bukovinai székely tájház. Nagyerzsébetlakon megtekintjük a tájházat. Hajókirándulást teszünk a romlatlan szépségű természetben (ára 2500 Ft). 22 óráig hazaérünk.

    

-

-

Tartalmazza: utazást, szállást, félpanziót, honismereti vezetést, néptánc műsort Végváron

Szállás: Temesváron és Herkulesfürdőn igényes magyar panziókban, Székelykevén faluturizmusban (2 éj)

Honismereti vezető: Kiss Róbert, a térség kíváló ismerője.

1. nap:
Indulás 5.00-kor Székesfehérvárról, 6.15 órakor Budapestről. Bánság – a népek országa. Tájház és a bolgár ortodox templom a bolgár többségű kisvárosban, Óbesenyőn. Gellért püspök városa: Nagycsanád. A templomban van a szarkofágja, előtte szép szobra. Bartók Béla szülővárosa, Nagyszentmiklós: Bartók-szobor. Végvár: a bánsági szórvány egyik magyar végvára. Két fantasztikus néptánccsoport működik itt, akik Erdély tájegységeinek jellegzetes táncait adják elő, maguk által készített, az adott tájra jellemző viseletekben (a táncok között átöltöznek). Utána bográcsos estebéd a helyiekkel. Városnézés Temesváron. Megtekintjük Dózsa György emlékművet kivégzésének feltételezett helyszínén, a Hunyadi-várat, a román, magyar és német nyelvű Nemzeti Színház és az Állami Opera épületét, Románia legnagyobb ortodox katedrálisát, a Tőkés László nevével fémjelzett református templomot, amely előtt kirobbant 1989-ben a forradalom, és a Mária Terézia bástyát. Sétálunk a monarchia-korabeli gyönyörű épületekkel szegélyezett Lloyd-soron, majd elfoglaljuk a szállásunkat. Este fél 8 körül lesz lehetőségünk Temesváron felfedezni a közeli Béga-partot, melyet gyönyörű hidak ívelnek át, és hajó-vendéglők, virágos folyóparti sétányok, parkok tesznek nagyon hangulatossá.
2. nap:
A gyönyörű épületekkel övezett Dóm téren, vagyis a „magyar főtéren” álló Szent György katolikus székesegyházat és a szerb-ortodox püspöki székesegyházat tekintjük meg. Innen már irány a Kazán-szoros. Fakultatív ajánlatunk (ára 5.800 Ft): a kikötőben hajóra szállunk. 2 órás túra során a hajó fedélzetéről csodálhatjuk meg a Széchenyi István kezdeményezésére szabályozott Kis- és Nagy-kazán szorosok drámai szépségét. Ebéd a hajón. A történelmi Magyarország egyik legfestőibb táját megnézzük felülnézetből is: Dunatölgyesről felgyaloglunk az Almás-hegység Dunába nyúló sziklaszirtjére, a Nagy-Csukár-csúcsra. A szemben lévő Milocs-hegy karsztfennsíkja és az Almás-hegység közé szorult Kis-Kazán-szorosban rohanó Duna, és a környező hegyek fenséges panorámájában gyönyörködhetünk. 250 méterrel alattunk folyik a szűk medrébe szorult Duna, melynek vízmélysége helyenként a 80 métert is eléri! Az 1 órás kaptató fakultatív – el lehet ütni az időt Duna-parti sétával, kávézással, fotózással is. Herkulesfürdő: elfoglaljuk a szállásunkat.
3. nap:
Herkulesfürdőn a monarchia korában érezhetjük magunkat. Megtekintjük a „boldog békeidők” hangulatát sugárzó egykori híres fürdőváros emlékeit: gyógycsarnok, kaszinó, Erzsébet királyné villája, Szapáry-fürdő, Sarolta-fürdő, Herkules szobor, Cserna-patak völgye. A hajdanvolt szerb-román-magyar hármas határon, a Kárpát-koszorú déli végpontjánál fekvő Orsován rejtegették 1848-53 között a Szent Koronát. Felkeressük az emlékhelyet. A monumetális Vaskapu-erőművön átvezető úton keresztül érünk át a szerb oldalra. A Kárpát-medence talán legszebb, Széchenyi István által építtetett úton haladunk a Kazán-szorosban. Látjuk Lászlóvárat, a Babakáj sziklát, Decabal dák király gigantikus, sziklába vésett domborművét. Galambóc vára: a buszon megismerjük Arany János Rozgonyinéjának és Jókai Mór Aranyemberének idevágó eseményeit. Galambóc előtt a Duna szinte tengerként szélesedik ki, több mint 5 km a távolság a két part között. A festői szépségű erődítmény szabálytalan alaprajzú. A Duna fölé magasodó kősziklán épült, melyre fel is kaptathatunk: festői kilátás nyílik innen a Dunára és a Kazán-szorosra. Szállás Székelykevén (2 éj)
4. nap
Az Újvidékhez tartozó Péterváradra megyünk, Európa egyik legnagyobb erődítményrendszerét ismerjük meg. Újvidék szép főterét a katolikus nagytemplom monumentális épülete határozza meg. Ebéd egy magyar étteremben. Belgrádba, vagyis Nándorfehérvárra utazunk: Kalemegđan erőd, a nándorfehérvári csata emlékköve, belváros. A közös séta után bőséges szabadidő áll rendelkezésünkre a hangulatos, gasztronómiai ínyencségeket kínáló folyóparti éttermek tesztelésére is. A Trianon előtt még Magyarországhoz tartozó Zimony (ma Belgrád része) óvárosa, Gárdos ad helyet Hunyadi János emlékműnek (itt halt meg a törökverő 1456-ban) és a Hunyadi-toronynak, melyből remek rálátás nyílik a Duna és a Száva összefolyására is. Sétálunk a belvárosban, szabadidő.
5. nap
Székelykeve: bukovinai székely tájház. A hatalmas török elleni végvár, Szendrő a középkori Európa és a Török Birodalom közti természetese védvonal, a Duna legfontosabb erősségei közé tartozott. Nagyerzsébetlakon a régi Bánság elevenedik meg az etnikai összetételt tekintve: a faluban szép számban élnek szlovákok, magyarok, románok és szerbek is. Megtekintjük a tájházat, melynek udvarán meg is vendégelnek minket. A Császár-Óbéga Madárrezervátum a Ramsari Egyezmény által védett természetvédelmi terület. Hajókirándulást teszünk a romlatlan szépségű, rengeteg ritka madárfajnak is otthont adó természetben (ára 2500 Ft). 22 óráig hazaérünk.

Szállás: Temesváron és Herkulesfürdőn igényes magyar panziókban, Székelykevén faluturizmusban (2 éj)

bansag1terkep

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

Határtalanul

banner hatartalanul

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 
Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor