Otthonról hazamegyünk

kedd, augusztus 22, 2017


HALUSKAFESZTIVÁL VANYARCON - EGY MESÉS NAP A CSERHÁTALJÁN

Időpont(ok):
2017. szeptember 9.
Ár: 7.000 Ft/fő
Időpont(ok): 2017. szeptember 9. Ár: 7.000 Ft/fő  Elsőként Bujákra látogatunk. ahol a Művelődési Házban Molnárné Bódi Piroska néni várja a csoportot. A kultúrotthonban láthatjuk a Kossuth-díjas festőművész, Glatz Oszkár festményeit, majd az izgalmas településtörténeti beszámolót követően bemutatásra kerülnek a bujáki népviselet legszebb darabjai. Teszünk egy kirándulást a híres bujáki kálváriához - itt áll az 1803 óta búcsúkiváltsággal rendelkező Szent…

HALUSKAFESZTIVÁL VANYARCON - EGY MESÉS NAP A CSERHÁTALJÁN

A NYUGATI GYEPŰ ŐRZŐI - ŐRVIDÉKI VÁRTÚRA ÚJ IDŐPONTBAN!!!!

Időpont(ok):
2017.09.28-10.01. (4 nap, 3 éj)
Ár: 49.000 Ft/fő
Időpont(ok): 2017.09.28-10.01. (4 nap, 3 éj) Ár: 49.000 Ft/fő 1. nap: Féltorony: Harrach-Habsburg kastély angolparkjában sétálunk. Boldogasszony: Basilica Minor rangra emelt búcsújáró kegyhely. Fertőszéleskút: Török-torony és a kaloda. Feketeváros: a történelmi borospincék mellett felkeressük a híres turbános Török fejet. Szentmargitbánya: meglátogatjuk kőfejtőt, ami a Világörökség része. Ruszt: gótikus stílusú Halász-templom, belvárosi séta. Fertőmeggyesről sétahajózás a…

A NYUGATI GYEPŰ ŐRZŐI - ŐRVIDÉKI VÁRTÚRA    ÚJ IDŐPONTBAN!!!!

BOSZNIA-HERCEGOVINA - A MONARCHIA RÉSZEKÉNT A FÉLHOLD ÁRNYÉKÁBAN

 
Időpont(ok):
2017.09.12-17. (6 nap, 5 éj)
Úti cél: Európa magyar szemmel
Út jellege: Természet, Felfedezés, Városnézés, Történelem
Ár: 79.000 Ft
Útvonal: Odafele: Bp. Szfehérvár, M7, Nagykanizsa; Visszafele: Szarajevó, Eszék, M6
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár, útvonalba eső települések, pihenőhelyek.

35 bosznia 3 kicsi1. nap: Bosanska Krupa: az utolsó budai főmufti szülőhelye. Csendes kisváros gyönyörű környezetben, középkori várral az Una-folyó partján. Banja Luka: Találkozás és közös vacsora a helyi magyar kulturális egyesülettel. Este hangulatos séta a városban, a régi várnegyedben, a Kastel körül. Látogatás Ferhad pasa dzsámijába. 
2. nap: Krupa na Vrbasu: 13. századi ortodox kolostora nemzeti műemlék. Megtekintjük a vízimalmokat a Krupa-folyón. Jajca - az utolsó boszniai királyok székhelye. Ellátogatunk a fellegvárba és megtekintjük a Csontváry által megfestett vízesést. Travnik: Ivo Andric Nobel-díjas író emlékház, a Hafizadic-ház, amelyet egy magyar fizikus, dr. Galántai Gábor építtetett. Felsétálunk a város felett magasodó 15. századi várhoz.
3. nap: Mosztár: Kradzsoz bég dzsámi, Öreg-híd, Koski Mehmed pasa dzsámi, Kriva Cuprija, török ház, bazársor. Međugorje: a Szűzanya jelenésének helyszíne, magyarok ezreinek zarándokhelye. Kravica-vízesés: Bosznia-Hercegovina legszebb és legkülönlegesebb vízesése. Počitelj vára a Neretva partján, amelyet Mátyás király erősíttett meg a török ellen. Radmilja: ősi nekropolisz különleges sírkövekkel. Blagaj Bosznia-Hercegovina egyik legszebb települése, ahol a Buna-folyó ered. Ellátogatunk az 1500 körül épült török derviskolostorba. Vacsora Blagajban.
4. nap: A Hutovo Blato Nemzeti Parkban fotós safari. Trebinje Dél-Hercegovina legszebb településére. Megtekintjük ortodox kolostorát, a 16. századi Arslanagić hidat, valamint a Strač erődöt, amely az Osztrák-Magyar Monarchia déli védelmi vonalának része volt. 
5. nap: Szarajevó: a monarchia idején kiépült Ilidza-park, a patinás Hotel Hungariával. Utána belvárosi séta: Latin-híd a Monarchia Múzeummal, Városháza épülete, dzsámi, római katolikus templom. Este szabadidő, fakultatív séta a Bascarsiján. 
6. nap: Látogatás a visokoi piramisokhoz. Legenda, vagy valóság? Járjunk utána, mi az igazság! Érkezés 23 óra körül Budapestre.

    

-

-

Utazást, szállást, félpanziót, honismereti vezetést

Honismereti vezető: Hanyi Zsolt, népszerű csoportvezetőnkből lett munkatársunk, az út ötletgazdája, az útvonal kiváló ismerője.


1. nap: Indulás: 5.15 Szfvár., 6:30 Bp. (útirány: M7, Nagykanizsa). Bosanska Krupa: itt született 1887-ben az utolsó budai főmufti, Durics Hilmi Huszein, aki az első világháború után bosnyák és albán önkénteseket toborzott a Rongyos Gárdába, akik Ausztria ellen harcoltak Nyugat-Magyarországért. Ellátogatunk középkori várába. A város sokszínűségét és a békés egymás mellett élést hirdeti az egymás szomszédságában található római katolikus templom, a mecset és az ortodox templom. Banja Luka, a Boszniai Szerb Köztársaság fővárosa. Találkozás és közös vacsora a helyi magyar kulturális egyesülettel. Este hangulatos séta a városban, a régi várnegyedben, a Kastel körül.
2. nap: Banja Luka után a Krupa és a Vrbas folyók találkozásához, Krupa na Vrbasu településre érkezünk, amelynek 13. századi ortodox kolostora nemzeti műemlék. Megtekintjük a csodálatos ódon vízimalmokat a Krupa-folyón, amelyek immár 100 éve folyamatosan működnek. Jajca az utolsó boszniai királyok székhelye. Csontváry Kosztka Tivadar 1903-ban örökítette meg festői vízesését („Jajcei vízesés”). 1463-ban Mátyás király csapatai felszabadították az erődítményt, és létrehozták a Jajcei Bánságot. Ellátogatunk a fellegvárba és megtekintjük a vízesést. Travnik a vezírek városa, a török időkben nem kevesebb, mint 77 vezír irányította. Itt született Ivo Andric Nobel-díjas író is, akinek meglátogatjuk emlékházát. Az ún. Hafizadic-ház volt valaha az osztrák konzulátus épülete, amelyet egy magyar fizikus, dr. Galántai Gábor építtetett. Felsétálunk a város felett magasodó 15. századi várhoz, ahonnan csodaszép kilátás vetül a számos mecsettel és különleges török ízlésű házakkal tűzdelt városra.
3. nap: Szabadidő Mosztár óvárosában (Kradzsoz bég dzsámi, Öreg-híd, Koski Mehmed pasa dzsámi, Kriva Cuprija, török ház, bazársor). Látogatás Međugorjéba, a Szűzanya jelenésének helyszínére, ahová magyarok ezrei zarándokolnak minden évben. A Kravica-vízesés Bosznia-Hercegovina legszebb és legkülönlegesebb vízesése. Szélessége eléri a 100 métert, legmagasabb esése pedig a 26 métert. A smaragdzöld vizű Neretva partján, mesés környezetben feszül a hegynek Počitelj vára, a környék legkedveltebb kirándulóhelye. Mátyás király erősíttette meg falait. A török idők emlékét őrzi a mecset, a török fürdő és az óratorony is. A délszláv háború előtt a településen művésztelep szerveződött. Radmilja nekropolisz különleges sírkövein az egyes személyekre jellemző tevékenységek vannak felvésve. Blagaj Bosznia-Hercegovina egyik legszebb települése. Ellátogatunk az 1500 körül épült török derviskolostorba. A sziklák alatt ered a Buna-folyó, amely mellett megpihenhetünk és elfogyasztjuk vacsoránkat.
4. nap: A Hutovo Blato Nemzeti Parkban fotós safarin vehetünk részt. A mediterrán klímának köszönhetően a tóban 22 halfaj, a park övezetében pedig mintegy 600 növényfaj található. Trebinje Dél-Hercegovina legszebb településére. A várhegyen áll ortodox kolostora, ahonnét mesés kilátás tárul az egész településre. Az Arslanagić híd (török híd) 1574-ben épült. Felkapaszkodhatunk a Strač erődhöz, amely az Osztrák-Magyar Monarchia déli védelmi vonalának része volt.
5. nap: Délután Szarajevóba, Bosznia-Hercegovina fővárosába érkezünk. Először a monarchia idején kiépült Ilidza-parkot keressük fel, itt található a patinás Hotel Hungaria. Szarajevóban helyi magyar vezetővel tekintjük meg a város főbb látványosságait: a Latin-hidat a Monarchia Múzeummal, a gyönyörű városháza épületét, a római katolikus templomot, és akár a szerb városrészben felállított Gavrilo Princip szobrához is elsétálhatunk. Este szabadidő, fakultatív séta a Bascarsiján.
6. nap: Reggeli után a visokoi piramisokhoz látogatunk. 2005-ben Visoko mellett megtalálták földünk eddigi legnagyobbnak vélt piramisát, a Nap piramist, amelyről úgy vélik, hogy akár 30.000 éves is lehet. Mellette három másik hasonló építményt is felfedeztek, melyeknek a Hold, Sárkány és Szeretet nevet adtak. Legenda, vagy valóság? Járjunk utána, mi az igazság, szakértő helyi magyar nyelvű vezetés mellett. Érkezés 23 óra körül Budapestre.

Banja Lukában és Szarajevóban 3* hotelben, Mostarban (2 éj) és Trebinjében kiváló panziókban

bosznia

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

Határtalanul

banner hatartalanul

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 
Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor