Otthonról hazamegyünk

kedd, augusztus 22, 2017


HALUSKAFESZTIVÁL VANYARCON - EGY MESÉS NAP A CSERHÁTALJÁN

Időpont(ok):
2017. szeptember 9.
Ár: 7.000 Ft/fő
Időpont(ok): 2017. szeptember 9. Ár: 7.000 Ft/fő  Elsőként Bujákra látogatunk. ahol a Művelődési Házban Molnárné Bódi Piroska néni várja a csoportot. A kultúrotthonban láthatjuk a Kossuth-díjas festőművész, Glatz Oszkár festményeit, majd az izgalmas településtörténeti beszámolót követően bemutatásra kerülnek a bujáki népviselet legszebb darabjai. Teszünk egy kirándulást a híres bujáki kálváriához - itt áll az 1803 óta búcsúkiváltsággal rendelkező Szent…

HALUSKAFESZTIVÁL VANYARCON - EGY MESÉS NAP A CSERHÁTALJÁN

A NYUGATI GYEPŰ ŐRZŐI - ŐRVIDÉKI VÁRTÚRA ÚJ IDŐPONTBAN!!!!

Időpont(ok):
2017.09.28-10.01. (4 nap, 3 éj)
Ár: 49.000 Ft/fő
Időpont(ok): 2017.09.28-10.01. (4 nap, 3 éj) Ár: 49.000 Ft/fő 1. nap: Féltorony: Harrach-Habsburg kastély angolparkjában sétálunk. Boldogasszony: Basilica Minor rangra emelt búcsújáró kegyhely. Fertőszéleskút: Török-torony és a kaloda. Feketeváros: a történelmi borospincék mellett felkeressük a híres turbános Török fejet. Szentmargitbánya: meglátogatjuk kőfejtőt, ami a Világörökség része. Ruszt: gótikus stílusú Halász-templom, belvárosi séta. Fertőmeggyesről sétahajózás a…

A NYUGATI GYEPŰ ŐRZŐI - ŐRVIDÉKI VÁRTÚRA    ÚJ IDŐPONTBAN!!!!

EGRI VÁROSNÉZÉS ÉS SZÜRETINDÍTÓ BOR-TÚRA EGERSZALÓKON

 
Időpont(ok):
2017. augusztus 26.
Úti cél: Belföld
Út jellege: Hagyományőrzés, Városnézés, Rendezvények, Történelem, Bor
Ár: 8.000 Ft
Útvonal: Székesfehérvár, M7, Budapest
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár

10 eger varosIndulás: 6.15 Székesfehérvár, 7.30 Budapest.
Egerszalókon gyönyörködünk a hófehér mészkőteraszokban, majd a templomhoz sietünk. 10 órakor folk-misével veszi kezdetét a szüreti Bor-Túra. A mise után szüreti felvonulásra indul a sokadalom a határba a szőlőszentelésre. A népi ruhákba öltözött táncosok, népdalkórusok, zenészek és a borosgazdák lovas hintókon, szekéren járják körbe a falu utcáit. A vidám felvonulás alkalmával a gyerekeket szőlővel, a felnőtteket borral kínálják. Miután hódoltunk a fesztivál által felkínált gasztronómiai élvezeteknek (ebédlehetőség), Eger felfedezésével töltjük a délutánt. A nemzeti emlékhellyé nyilvánított vár minden magyar számára kötelező látnivaló, a kazamata pedig a vár legértékesebb kiállítását foglalja magában.( A Minaret 2018 tavaszáig felújítás altt van). A Törökfürdőt a várost megszálló törökök építették 1610 és 1617 között. A Hild József által tervezett bazilika, a csillag vizsgáló, és az ország „legédesebb” kiállításaként elhíresült Kopcsik Marcipánmúzeum egész biztosan felejthetetlen élmény lesz. A nap végén, pihenésképpen a Szépasszony-völgybe ereszkedünk le, ahol borkóstolón vehetünk részt gazdag borkorcsolya mellett, melynek helyszíne az Istenes pince az Öregsoron. A 16. századi műemlék a török korban titkos templomként szolgált. Ma is lehet látni az egy tömbből faragott oltárt, és a tufába faragott domborműveket.

22.30-ra érünk vissza Budapestre.

    

-Magyarország három részre szakadása idején Eger fontos végvár lett. Dobó István várkapitány parancsnoksága alatt a vár (a nőket és gyerekeket is beleszámítva) kevesebb mint 2100 védője 1552-ben visszaverte egy nagy török sereg támadását.

-Az egri minaret az Oszmán Birodalom legészakibb európai emléke; Magyarország három ép minaretje közül a legmagasabb és a legjobb állapotú.

-A ma közel 200 pincét számláló Szépasszony-völgy az elmúlt évszázadokban szorosan összekapcsolódott az egri borok hírnevével. Az Egri Bikavér élénk, rubinszínű, illatában a gyümölcsösséget és az érleltséget komplexen magában hordozó, savaiban férfiasságot mutató, bársonyos harmóniájú száraz vörösbor.

-

Tartalmazza: utazás, honismereti vezetés

Indulás: 6.15 Székesfehérvár, 7.30 Budapest.

Egerszalókon gyönyörködünk a hófehér mészkőteraszokban, majd a templomhoz sietünk. 10 órakor folk-misével veszi kezdetét a szüreti Bor-Túra. A mise után szüreti felvonulásra indul a sokadalom a határba a szőlőszentelésre. A népi ruhákba öltözött táncosok, népdalkórusok, zenészek és a borosgazdák lovas hintókon, szekéren járják körbe a falu utcáit. A vidám felvonulás alkalmával a gyerekeket szőlővel, a felnőtteket borral kínálják. Miután hódoltunk a fesztivál által felkínált gasztronómiai élvezeteknek (ebédlehetőség), Eger felfedezésével töltjük a délutánt. A nemzeti emlékhellyé nyilvánított vár minden magyar számára kötelező látnivaló, a kazamata pedig a vár legértékesebb kiállítását foglalja magában. A minaret tornyába 97 lépcsőfokon keresztül jutunk fel, innen pazar kilátás nyílik a városra. A Törökfürdőt a várost megszálló törökök építették 1610 és 1617 között. A Hild József által tervezett bazilika, a csillag vizsgáló, és az ország „legédesebb” kiállításaként elhíresült Kopcsik Marcipánmúzeum egész biztosan felejthetetlen élmény lesz. A nap végén, pihenésképpen a Szépasszony-völgybe ereszkedünk le, ahol borkóstolón vehetünk részt gazdag borkorcsolya mellett, melynek helyszíne az Istenes pince az Öregsoron. A 16. századi műemlék a török korban titkos templomként szolgált. Ma is lehet látni az egy tömbből faragott oltárt, és a tufába faragott domborműveket.

22.30-ra érünk vissza Budapestre.

-

egerterkep

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

Határtalanul

banner hatartalanul

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 
Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor