Otthonról hazamegyünk

hétfő, július 24, 2017


A NYUGATI GYEPŰ ŐRZŐI - ŐRVIDÉKI VÁRTÚRA ÚJ IDŐPONTBAN!!!!

Időpont(ok):
2017.09. 28-10.01. (4 nap, 3 éj)
Ár: 49.000 Ft/fő
Időpont(ok): 2017.09. 28-10.01. (4 nap, 3 éj) Ár: 49.000 Ft/fő 1. nap: Féltorony: Harrach-Habsburg kastély angolparkjában sétálunk. Boldogasszony: Basilica Minor rangra emelt búcsújáró kegyhely. Fertőszéleskút: Török-torony és a kaloda. Feketeváros: a történelmi borospincék mellett felkeressük a híres turbános Török fejet. Szentmargitbánya: meglátogatjuk kőfejtőt, ami a Világörökség része. Ruszt: gótikus stílusú Halász-templom, belvárosi séta. Fertőmeggyesről sétahajózás…

A NYUGATI GYEPŰ ŐRZŐI - ŐRVIDÉKI VÁRTÚRA    ÚJ IDŐPONTBAN!!!!

PANNONHALMI BENCÉS FŐAPÁTSÁG, GYŐR BAROKK BELVÁROSA ÉS A PÜSPÖKVÁR

 
Időpont(ok):
2017. július 22.
Úti cél: Belföld
Út jellege: Felfedezés, Városnézés, Történelem, Vallás, Kulturális utazás
Ár: Ár: 8.000 Ft
Útvonal: Bp, M7, Székesfehérvár
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár

7 pannonhalmagyorutazasIndulás: 6.45 Budapest, 7.45 Székesfehérvár.
A Pannonhalmi Főapátságban tett látogatásunk során a 996-ban alapított bencés monostor, és vele hazánk ezeréves története elevenedik meg. Pannonhalmi látogatásunk és a nap egyik különlegessége a 9. századi Sankt Galleni kolostorkert mintájára kialakított gyógynövénykert bemutatása lesz.
A turisztikai látnivalókban bővelkedő Győrben a történelmi korokat idéző templomok, paloták, múzeumok, jellegzetes sarokerkélyek, szűk sikátorok és Győr egyedülálló barokk terei kiadós belvárosi sétára csalogatnak, és mi engedünk is csábításnak. A Rába szigetéről, "a Radó", a Káptalandombon emelt Püspökvár, a győri Bazilika, a Szent László Herma és az 1945-ben az orosz katonák által meggyilkolt, mártírhalált halt, néhány éve boldoggá avatott Apor Vilmos győri püspök életútját bemutató emlékkiállítás - különleges élmények várnak ránk! Az estébe hajló városnézés közben jut időnk megpihenni a történelmi belváros hangulatos kávézóiban, remek cukrászdáiban.

    

-A Pannonhalmi Főapátság a magyar történelem egyik kiemelkedően becses emlékhelye, egyházi és művészettörténeti központ, a világörökség része.

-A város nyugati részén elterülő parkerdő Győr tüdeje. Itt kellemes sétákat tehetünk. A Bazilikában található, vérző könnyeket ejtő Szűzanya képéhez hívők sokasága zarándokol el minden évben.

-

Tartalmazza: utazás, honismereti vezetés.

Indulás: 6.45 Budapest, 7.45 Székesfehérvár.
Pannonhalmi Főapátságban tett látogatásunk során a 996-ban alapított bencés monostor, és vele hazánk ezeréves története elevenedik meg. Megtekintjük a román stílusú altemplomot és a kerengőt, a gótikus alapokra épült bazilikát, továbbá az apátsági könyvtár egyedülálló gyűjteményét. Pannonhalmi látogatásunk és a nap egyik különlegessége a 9. századi Sankt Galleni kolostorkert mintájára kialakított gyógynövénykert bemutatása lesz. Az interaktív programban megismerkedünk a középkorban és jelenleg is használatos gyógy- és fűszernövényekkel, és azok egészségvédő, gyógyító hatásával, sőt, megkóstolhatjuk a belőlük készült gyógylikőrt és kézműves bencés csokoládét is.


A turisztikai látnivalókban bővelkedő Győr a barokk belváros rekonstrukciójának elismeréséül elnyerte a műemlékvédelem Európa-díját. A történelmi korokat idéző templomok, paloták, múzeumok, jellegzetes sarokerkélyek, szűk sikátorok és Győr egyedülálló barokk terei kiadós belvárosi sétára csalogatnak, és mi engedünk is csábításnak. A Rába szigetéről, a szépséges Radóról előbb kívülről szemléljük meg a Káptalandombon emelt Püspökvárat és a győri Bazilikát, majd belülről is megtekintjük város nevezetességeit. Megcsodáljuk a Szent László Hermát, a Szent Korona és a Szent Jobb mellett Magyarország legjelentősebb szakrális emlékét, és megtekintjük az 1945-ben az orosz katonák által meggyilkolt, a bazilika pincéiben rejtőző lányok, asszonyok védelmében mártírhalált halt, néhány éve boldoggá avatott Apor Vilmos győri püspök életútját bemutató emlékkiállítást.
Az estébe hajló városnézés közben jut időnk megpihenni a történelmi belváros hangulatos kávézóiban, remek cukrászdáiban.
Érkezés: 22 óra körül Budapestre.

-

pannonhalmaterkep

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

Határtalanul

banner hatartalanul

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 
Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor