Otthonról hazamegyünk

csütörtök, április 27, 2017


VISSZA A TERMÉSZETHEZ! Vendégségben a Róka-tanyán: időutazás a Vajdaságban

Időpont(ok):
2017.05.19-21. (3 nap, 2 éj)
Ár: 39.000 Ft/fő
Időpont(ok): 2017.05.19-21. (3 nap, 2 éj) Ár: 39.000 Ft/fő 1. nap: Ásotthalom, Rózsa Sándor „főhadiszállása”, múzeum. Megismerkedünk az ásotthalmi boszorkával, a Délvidék Emlékparkban a délvidéki mészárlásra emlékezünk. A Palicsi-tó partján szecessziós villák. Madárszigetek - madármegfigyelés. Biológus vezetővel Szerbia legmodernebb állatkertjében Palicson. Róka-tanya, szállás, tájjelegű házias étkek.2. nap: Róka-tanya, tájház, Ludasi-tó természeti értékei lovas kocsin utazva.…

VISSZA A TERMÉSZETHEZ! Vendégségben a Róka-tanyán: időutazás a Vajdaságban

SZÁSZFÖLD ÉS HÁROMSZÉK - a Csíksomlyói Búcsúval

Időpont(ok):
2017.06.01-06. (6 nap, 5 éj)
Ár: 69.000 Ft
1.nap: Nagyenyed: Bethlen Kollégium és értékes könyvtára. Küküllőváron a tatárfejes, 13. századi templomba látogatunk.2.nap: A Világörökség gyöngyszeme, Szászfehéregyháza erődtemploma. Az egységes szász településképet őrző falu Károly herceg egyik kedvenc tartózkodási helye. Kőhalom: a városka feletti Várhegyen magasodó vár. Látogatás a szászföldi szórvány kőhalomi diákotthonában. Árkos: tájház…

SZÁSZFÖLD ÉS HÁROMSZÉK  - a Csíksomlyói Búcsúval

FELVIDÉKI HOSSZÚ HÉTVÉGE (Kassa, Gömör, Szepesség)

Időpont(ok):
2017.04.29-05.01. (3 nap, 2 éj)
Ár: 34.900 Ft/fő
Időpont(ok): 2017.04.29-05.01. (3 nap, 2 éj) Ár: 34.900 Ft/fő Kultúra/Természet 1. nap: Szádelői-szurdokvölgy (világörökség), könnyű kirándulás. Krasznahorkaváralja: a "gömöri Ravenna" Andrássy Franciska mauzóleuma. Rozsnyó, a Rózsák városa, kilátás a tűztoronyból. Andrássy-várkastély Betléren.2. nap: Szepesség. Késmárk: Thököly Imre mauzóleuma. A Szentháromság-fatemplom (Unesco világörökség). Lőcse óvárosa. 500 éves városháza, Szepességi múzeum, középkori szégyenketrec, 14. századi Szent Jakab…

FELVIDÉKI HOSSZÚ HÉTVÉGE (Kassa, Gömör, Szepesség)

TÚRA A FENSÉGES PÁDISON (Erdély) MEGTELT!!!

    
 
Időpont(ok):
2017.05.10-14. (5 nap, 4 éj)
Úti cél: Erdély
Út jellege: Természet, Túrázás, Túra/kultúra út
Ár: 59.000 Ft
Egyágyas felár: nincs lehetőség
Gyermek kedvezmény (12 év alatt): 12.000 Ft
Családi kedvezmény (min. 3 családtag): -5 %
Anya gyerek kedvezmény: 10%
Útvonal: Szfvár-Bp-Szolnok-Nagylak
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár, Szolnok, útvonalba eső települések, pihenőhelyek.

4 mezgedi cseppkbarlang1. nap: Dévaványai Túzokrezervátum. Bihari Madárvárta. Nagyszalonta: Arany János emlékkiállítás a Csonka-toronyban egy kacagtató előadás keretében.
2. nap: Várasfenes: Györffy István Népismereti Otthon kiállítása a Fekete-Körös völgyi magyar falvakról. Köröstárkányban emlékezünk a magyarellenes népirtás áldozatairól. Mézgedi-cseppkőbarlang: őslénytani és barlangászati szempontból is kiemelkedő természeti érték. Túra a meseszép Glavoj-rét környékén.
3. nap: egész napos kellemes túra az Unesco Világörökség címre pályázó Pádis-fennsíkon. Közép-Európa legnagyobb szájú barlangja, a Csodavár. Galbena-szirt. Eszkimó jégbarlang.
4. nap: Szamos-bazár, a Szamos forrásvidéke: őserdő, barlangok, különleges növény és állatvilág. Aragyásza-barlang. Szállás vendégszerető székelyeknél, a népies stílusban berendezett Anett Panzióban.
5. nap: 1 órás gyönyörű séta, vagy szauna, melegvizes szabadtéri dézsa, a "székely jakuzzi". Nagyvárad: kikapcsolódás Félixfürdőn, vagy városnézés.

    

-

Túra nehézsége: minden, átlagosan sportos életmódot folytató ember számára vállalható. Jelentős szintemelkedés nincsen.

Utazást, szállást, túravezetést, bőséges reggelit és vacsorát. Napközbeni étkezés hidegcsomag formájában igényelhető.

Túra nehézsége: minden, átlagosan sportos életmódot folytató ember számára vállalható. Jelentős szintemelkedés nincsen.

1. nap

5.45-kor indulunk Fehérvárról, 7 órakor Budapestről. A Dévaványai Túzokrezervátumban Európa legnagyobb testű repülő madara mellett a különböző magyar őshonos állatfajokat is testközelből figyelhetjük meg. Körös-Maros Nemzeti Park munkatársainak szakértő kalauzolásával bejárjuk a tanösvényt és megtekintjük a múzeumot, ahol a Nagy-Sárrét hajdani és jelenlegi élővilágát és Dr. Sterbetz István vadász, író és nemzetközi hírű ornitológus életét és munkásságát ismerjük meg.
Következő célpontunk még a határ előtt, de már a kettévágott Bihar megy innenső oldalán a Bihari Madárvárta. A Nemzeti Park ornitológusának ismertetőjét követően a mocsaras területen lévő madármegfigyelő tornyokról leskelődünk. Nagyszalontán a középkori Csonka-toronyba látogatunk, az Arany János emlékévben (nagy írónk 200 éve született) különösen izgalmas lesz a kacagtató és izgalmas előadás a kiállítás megtekintése alkalmával.
Továbbutazunk a Belényesi-medence földrajzilag és etnikailag is elzárt vidékére, a román-móc lakosság tengerének kis varázslatos szigetére. Várasfenesen jó szívvel és gazdag vacsorával várnak minket.

2.nap
Reggeli után a korábban kelők megtekinthetik a környék Györffy István Népismereti Otthon kiállítását, melyben válogatás látható Györffy István bő 100 éve, a környékbeli viseletekről és az emberekről készült fényképeiből. Megállunk pár percre emlékezni Köröstárkányban az áldozatok emlékfalánál, ahol megtudjuk, micsoda magyarellenes népirtást rendeztek e vidéken a román „katonák” a két világháború idején. Bő fél óra utazás és rövid erdei séta után érünk a Mézgedi-cseppkőbarlanghoz, amely őslénytani és barlangászati szempontból is kiemelkedő természeti érték. A barlang legszebb részei a "Denevérek terme", a "Kőforrások" és az "Ördög torka". Innen már a Pádisra megyünk. Szerpentines úton jutunk 1000 méteres magasságba, ahonnan csodálatos gyalogúton, a meseszép Glavoj-réten áthaladva, 8 km-es túra urán foglaljuk el szállásainkat a természetvédelmi terület szívében.

3. nap
Egész napos, pihenőkkel tarkított, kb. 12 km-es túrára indulunk az Unesco Világörökség címre pályázó varázslatos Pádis-fennsíkon. Először is Közép-Európa legnagyobb szájú barlangjához, a kapaszkodókkal, acélsodronyokkal biztonságossá tett, meredek ereszkedővel megközelíthető Csodavár-barlanghoz túrázunk. A Csodavár Erdély egyedülálló exo-karsztjelensége, Európa legnagyobb ilyen jellegű képződménye. Három hatalmas, sziklafalakkal körülvett „várudvarból”, azaz hatalmas víznyelőből áll, melyeket a hihetetlen méretű Csodavár barlang köt össze. A Csodavár vezeti le a Pádis-fennsík csapadékvizét a felszín alatt. A barlang főbejárata 78 méter magas és 30 méter széles. Aki nem akar leereszkedni és visszakapaszkodni, maradhat fent is, hiszen a „barlangászok” is visszatérnek, és a katlan tetején körbevezető ösvényen túrázunk visszafelé. Túránk során útba ejtjük a Galbena-szirtet is, ahol fenséges panoráma tárul elénk a Pádisra. Megcsodáljuk az Eszkimó jégbarlangot is. A legfrissebb kutatások szerint Európa legnagyobb összefüggő földalatti jégtömege rejtőzik a Pádis alatt!

4. nap
Ma a Szamos-bazárba, a Szamos forrásvidékére túrázunk, ahol minden megtalálható, ami szép és izgalmas: őserdő, barlangok, különleges növény és állatvilág, karsztos képződmények. Falba épített vassodronyok, létrák, kapaszkodók segítségével ereszkedhetünk le az Aragyásza-barlanghoz, amely egyetlen hatalmas járatból áll, alagútszerű képződmény, hossza 212 m. Több hatalmas terem láncolata alkotja, melyekből kémények sokasága tör a felszín felé. A vízfolyás mentén az alagút egy 50 m-es nagyon szűk kanyonban folytatódik. A barlang jól kiépített: falétrák és hidak könnyítik meg a látogatását. Most is van lehetőség fent maradni, és a barlangi túrázókkal a barlang túloldalánál egyesülni. A busz vár ránk ugyanott, ahol két nappal ezelőtt kiszálltunk belőle. Ma összesen 16-18 km-t teszünk meg. Lejjebb ereszkedünk jó 200 méterrel, és elfoglaljuk szállásunkat vendégszerető székelyeknél, a népies stílusban berendezett, erdő mélyi Anett Panzióban.

5. nap
Reggel kényelmesen, 10 óra felé indulunk. Reggeli után szép, 1 órás erdei sétát tehetünk a folyóvölgyben, avagy szaunázhatunk, illetve a melegvizes szabadtéri dézsát, a székely jakuzzit próbálhatjuk ki. Nagyváradon két lehetőségünk van: az új, hipermodern Félix-fürdő szolgáltatásait vesszük igénybe, avagy nagyváradi városnézésen veszünk részt. 21.30-ra érünk haza legkésőbb.

1. éj a Belényesi-medencében lévő kis magyar szigeten, Várasfenesen, vendégváró panzióban. 2-3. éj a Pádis mélyén, fenyőerdők árnyékában lévő igényes és romantikus Pádis Panzióban. 4. éj a népi berendezésű, szép, erdős folyóvölgyben lévő székely tulajdonú Anett panzióban, az Aleu-patak völgyében, a patakparton.

padis terkep

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

Határtalanul

banner hatartalanul

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 
Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor