Otthonról hazamegyünk

hétfő, október 16, 2017


SZILVESZTER ERDÉLYBEN: Brassó-Hétfalu-Székelyföld

Időpont(ok):
2017.12.28-2018.01.02 (6 nap)
Ár: 78.500 Ft
1. nap. Libegővel megyünk a dévai várba. Látogatás a Dévai Szent Ferenc Alapítvány központjában.2. nap. A „Drakula-kastély”, Törcsvár. A román királyok rezidenciája Sinaian: a Peles-kastély.3. nap. Prázsmár világörökségi szász erődtemploma. Kisbacon: Benedek Elek szülőkúriája, 150 éves vízimalom, Erdővidék leggazdagabb tájháza. Traktorral vagy gyalogszerrel az erdei vashámorhoz, máglya, fő…

SZILVESZTER ERDÉLYBEN: Brassó-Hétfalu-Székelyföld

SZILVESZTER A DÉLVIDÉKEN

Időpont(ok):
2017.12.29-2018.01-01. (4 nap)
Ár: 54.900 Ft
A Délvidék egyik leghangulatosabb szállásán, a rönkfa bútorokkal berendezett gyönyörű szobákkal, közösségi helyiséggel, étteremmel bíró, tanyasi hagyományokat őrző, mégis modern felszereltségű Kátai-birtokon emlékezetes szilveszteri élményben lesz részünk. Barátságos házigazdáink nagy szívvel és odaadással várják csoportunkat Kishegyesen, a Vajdaság szívében lévő ökofarmjukon.1. nap: Szabadka: a híres "ócskapiac", városnézés. Az…

SZILVESZTER A DÉLVIDÉKEN

ADVENT AZ ESTERHÁZYAK BIRODALMÁBAN - Fraknó, Kismarton (Ausztria, Őrvidék)

 
Időpont(ok):
2017.12.03. vasárnap
Úti cél: Őrvidék (Ausztria)
Út jellege: Gasztronómia, Városnézés, Történelem, Advent, Kulturális utazás
Ár: 9.500 Ft
Útvonal: 1
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár

advent kismartonKarácsonyi pompájában vár bennünket történelmi hazánk legnyugatibb végvára, a ma is Esterházy-tulajdonban lévő Fraknó. A "Legszebb osztrák adventi sokadalomnak" megválasztott vásár a vár hangulatos pincehelyiségeiben is zajlik, míg a Felső bástyán advent. A várban megtekintjük Közép-Európa legnagyobb barokk családi ősgalériáját, Európa egyik legnagyobb és legrégebbi ezüstbútor-gyűjteményét, és a vadászati kiállítást. Kismarton csinos belvárosában látjuk a csodálatos kastély fényűzően berendezett termeit. Felkeressük Haydn mauzóleumát, majd a mellette lévő egyedülálló, barlangi kálváriát, a végén a híres Madonna-kegyszoborral. Hazaindulás előtt még az Esterházy-kastélynál lévő sokadalomban is válogathatunk majd a különleges vásári portékák közül.

    

Ruszt a korabeli Magyarország legkisebb szabad királyi városa volt, és még 100 évvel ezelőtt is számottevő magyar lakossággal bírt. Ma is rengeteg magyar szót hallani a településen, hiszen a vendéglátásban dolgozók nagy többsége naponta ingázik az ausztriai kisvárosba.

Ha Ruszton magyar szöveget szeretnénk látni, a Rathausban kialakított néprajzi tárlaton régi fényképeket is találni a városról. Az evangélikus templom bejárati ajtaja felett e sorokat olvashatjuk: "E tornyot Magyarország ezredéves fennállásának emlékéül emelte a ruszti evang. gyülekezet. 1896"

Utazás, honismereti vezetés

Indulás: 5.45 Székesfehérvár (transzfer az M1-hez),  6 órakor Budapestről

Karácsonyi pompájában vár bennünket történelmi hazánk legnyugatibb végvára, a ma is Esterházy-tulajdonban lévő mindenkori családi főhadiszállás, Fraknó. A Rozáliai-hegység keleti nyúlványán tornyosuló roppant erődítményt a törökök meg se kísérelték bevenni, így Esterházy Pál kincstára érintetlen maradt.
A "Legszebb osztrák adventi sokadalomnak" megválasztott vásár a vár hangulatos pincehelyiségeiben is zajlik, míg a Felső bástyán adventi ínyencségeket kóstolhatunk.
A várban megtekintjük Közép-Európa legnagyobb barokk családi ősgalériáját, Európa egyik legnagyobb és legrégebbi ezüstbútor-gyűjteményét, és a 4 évszázad vadászati hagyományait, illetve vadászbalesetek látványos ábrázolásait is bemutató kiállítást.

Kismarton
csinos belvárosában látjuk a csodálatos kastély fényűzően berendezett termeit, ahol megelevenedik a hercegi múlt és az Esterházyak udvari élete. Ám a világi pompánál is különlegesebb élményt találunk, amikor felkeressük Haydn mauzóleumát, majd a mellette lévő egyedülálló kálváriát, a végén a híres Madonna-kegyszoborral. A mesterséges barlangban kanyargó folyosók mentén, 24 fülkében, kis kápolnákban láthatjuk a keresztút látványos stációit. Hazaindulás előtt még az Esterházy-kastélynál lévő sokadalomban is válogathatunk majd a különleges vásári portékák közül.

Érkezés: 22 órakor Budapestre

Belépő árak: 

Fraknó vára csoportos belépő: 7 euro

Kismarton adventi vásár belépő: 3,50 euro

Kismarton kombinált belépő (adventi vásár + Esterházy-kastély): 7 euro 

 

-

advent frakno kismarton ruszt map

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

Határtalanul

banner hatartalanul

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 
Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor