Otthonról hazamegyünk

hétfő, október 16, 2017


SZILVESZTER ERDÉLYBEN: Brassó-Hétfalu-Székelyföld

Időpont(ok):
2017.12.28-2018.01.02 (6 nap)
Ár: 78.500 Ft
1. nap. Libegővel megyünk a dévai várba. Látogatás a Dévai Szent Ferenc Alapítvány központjában.2. nap. A „Drakula-kastély”, Törcsvár. A román királyok rezidenciája Sinaian: a Peles-kastély.3. nap. Prázsmár világörökségi szász erődtemploma. Kisbacon: Benedek Elek szülőkúriája, 150 éves vízimalom, Erdővidék leggazdagabb tájháza. Traktorral vagy gyalogszerrel az erdei vashámorhoz, máglya, fő…

SZILVESZTER ERDÉLYBEN: Brassó-Hétfalu-Székelyföld

SZILVESZTER A DÉLVIDÉKEN

Időpont(ok):
2017.12.29-2018.01-01. (4 nap)
Ár: 54.900 Ft
A Délvidék egyik leghangulatosabb szállásán, a rönkfa bútorokkal berendezett gyönyörű szobákkal, közösségi helyiséggel, étteremmel bíró, tanyasi hagyományokat őrző, mégis modern felszereltségű Kátai-birtokon emlékezetes szilveszteri élményben lesz részünk. Barátságos házigazdáink nagy szívvel és odaadással várják csoportunkat Kishegyesen, a Vajdaság szívében lévő ökofarmjukon.1. nap: Szabadka: a híres "ócskapiac", városnézés. Az…

SZILVESZTER A DÉLVIDÉKEN

ADVENT SZABADKÁN - zentai élményekkel (Vajdaság)

 
Időpont(ok):
2017.12.09. (szombat)
Úti cél: Délvidék-Vajdaság
Út jellege: Gasztronómia, Advent
Ár: 8.900 Ft
Egyágyas felár: -
Gyermek kedvezmény (12 év alatt): -
Családi kedvezmény (min. 3 családtag): -5 %
Anya gyerek kedvezmény: 10%
Útvonal: Budapest - Szeged - Szabadka
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár, Szeged, Kecskemét

szabadkaSzabadkán, a magyar szecessziós építkezés fővárosában először is ellátogatunk a mesze földön híres „ócskapiacra”. Belülről is megcsodáljuk a magyar szecesszió remekét, a Zsolnay-kerámiával fedett szecessziós városházát, a Reichl-palotát, a hangulatos Korzó többi szép épületét és Kosztolányi Dezső szülőházát. Szabadkáról a 80%-ban magyarlakta Zentára látogatunk, ahol pálinkával, tiszai halászlével vagy szerb burekkel várnak minket. A városháza kilátótornyában megnézzük a Zentai-csata makettjét és a kapcsolódó kiállítást.  A Régi Mesterségek Házában Pece Árpád vár ránk magánmúzeumában, ahol nagyon sok régi tárgy mesél az ősök tudásáról és életéről.

    

Roppant nagy területen fekszik a szabadkai piac, amelyet főnkét ruhaneműért, cipőért keresnek fel a vásárlók. Ezen kívül nem hiányozhatnak a lakberendezési tárgyak, játékok, konyhai kiegészítők, gyümölcsök, zöldségek – és az ócskapiaci rész sem. A forintot szinte mindegyik árus elfogadja. Az emberek nagyon segítőkészek, s a legtöbben tudnak magyarul.

Vigyázni kell a zsebtolvajokkal az ócskapiacon.

utazás, honismereti vezetés

Indulás: 5.15: Székesfehérvár, 6.30: Budapest

Szabadkán, a magyar szecessziós építkezés magyar-szerb-horvát nemzetiségek által lakott fővárosába utazunk. A rejtélyes oknál fogva Szerbiához csatolt, ma is nagyrészt magyarlakta városban először is ellátogatunk a híres „ócskapiacra", majd a város fő nevezetességeit ismerjük meg. Belülről is megcsodáljuk a magyar királyok festményeivel, nemzeti színeinkkel díszített, parlamentnek beillő szecessziós városházát, amelyet Komor Marcell és Jakab Dezső budapesti építészek tervei alapján építettek. Megnézzük a Reichl-palotát és a hangulatos Korzó többi szecessziós magyar épületét, Kosztolányi Dezső szülőházát és a két remek szökőkutat, amelyeket – csakúgy mint a városházát és a palotát – stílusosan Zsolnay kerámiával fedtek. Szabadkáról a 20 ezres, 80%-ban magyarlakta Zentára látogatunk, ahol egy kiváló magyar étteremben ínycsiklandó tiszai halászlével kínálnak bennünket. Ebéd után felmegyünk a városháza kilátótornyába, ahonnan remek rálátás nyílik az 1697-es csatatérre is. Megnézzük a Zentai-csata makettjét és a kapcsolódó kiállítást a toronyban, majd ellátogatunk a Tisza-parti sétányon lévő emlékhelyhez is.  A Régi Mesterségek Házában Pece Árpád vár ránk magánmúzeumában, ahol nagyon sok régi tárgy mesél az ősök tudásáról és életéről.

-

kivagas

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

Határtalanul

banner hatartalanul

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 
Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor