Otthonról hazamegyünk

kedd, október 23, 2018


EURÓPA LEGSZEBB ADVENTI VÁSÁRA: ZÁGRÁB. Látogatással Varasdon.

Időpont(ok):
2018.12.15-16. (szombat, vasárnap))
Ár: 28.000 Ft
1. nap. A zágrábi adventi vásárt 2015-ben, 2016-ban, és 2017-ben is Európa legszebb adventi vásárának választották. Az adventi szezon során a hovát főváros számos ingyenes eseményt kínál több helyszínen, melyek a legigényesebb látogatók igényeit is kielégítik. Zágráb sok magyar vonatkozással rendelkezik. Városnéző sétán veszünk részt, benne a Szent István kápolnával és…

EURÓPA LEGSZEBB ADVENTI VÁSÁRA: ZÁGRÁB. Látogatással Varasdon.

SZILVESZTER A FELVIDÉKEN. Esztergom - Csallóköz - Mátyusföld - Nyitra - Nagyszombat - Zoboralja

Időpont(ok):
2018.12.29. - 2019.01.01.
Ár: 74.900 Ft - előfoglalás október 30-ig: 69.900 Ft
- előfoglalás október 30-ig: 69.900

SZILVESZTER A FELVIDÉKEN. Esztergom - Csallóköz - Mátyusföld - Nyitra - Nagyszombat - Zoboralja

SZILVESZTER A DÉLVIDÉKEN

Időpont(ok):
2018.12.29-2019.01.01. (4 nap)
Ár: 64.900 Ft 10.30-ig (előfoglalás): 59.900 Ft -
10.30-ig (előfoglalás): 59.900

SZILVESZTER A DÉLVIDÉKEN

SZILVESZTER ERDÉLY SZÍVÉBEN

Időpont(ok):
2018.12.28-2019.01.01.(5 nap)
Ár: 89.000 Ft. Előjelentkezés október 30-ig: 84.000 Ft.
Időpont(ok): 2018.12.28-2019.01.01.(5 nap) Ár: 89.000 Ft. Előjelentkezés október 30-ig: 84.000 Ft. KOLOZSVÁR-SZILÁGYSÁG-KALOTASZEG-NAGYVÁRAD-PARTIUM-TOROCKÓ-GYULAFEHÉRVÁRKicsi falvak, szívbeli élmények, vendégszerető emberek... Élőzenés Szilveszter Kolozsvár központjában.Honismereti vezető: a kérdőívek tanusága szerint legnépszerűá erdélyi vezetőnk, a nagy tudással, életbölcsességgel és ragyogó humorral megáldott székely, Vajda Éva.1. nap: Nagykároly: Károlyi-kastély.  Kaplony: Károlyi-mauzóleum. Nagymajtény: a Szatmári-béke emlékműve. Érmindszent: Ady Endre szülőháza. Szállás Szilágycsehben.2. nap: Zsibó: Wesselényi-kastély és az…

SZILVESZTER ERDÉLY SZÍVÉBEN

ADVENT POZSONYBAN, BOROZÁS DÉVÉNYBEN

Időpont(ok):
2018.12.09
Ár: 8900 Ft
Nemcsak mi mondjuk, hogy találtunk jobbat a bécsi vásárnál, hanem az egyik legnépszerűbb hírportál is - lám ide kattintva. Programunk:  Oroszvár, a pozsonyi hídfő: Esterházy-kastély. Adventi vásár Pozsonyban, a varázslatos karácsonyi hangulatot árasztó Fő téren, a Ferencesek terén és a volt Kossuth Lajos téren, ahol karácsonyi illatok keringnek és a…

ADVENT POZSONYBAN, BOROZÁS DÉVÉNYBEN

BÁNYAVÁROSOK KINCSEI fürdőzéssel Szliácsfürdőn

 
Időpont(ok):
2018.01.12-13. (szombat-vasárnap)
Úti cél: Felvidék
Út jellege: Kulturális utazás
Ár: 28.500 Ft
Útvonal: Budapest,M2
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár

lqbmrlelqlv0 e1crfxccg.2560 kostol premenenia p na v ban ckej obci pania dolina 1. nap: indulás: 6.15 Szfvár., 7.30 Bp. Selmecbánya girba-gurba utcácskákkal teli gyönyörű városa az   Unesco Világörökség része. Leányvár, Petőfi-emléktábla. Szentháromság-szobor. Glanzenberg-tárna – séta   a bányajáratban. A tornyokkal megerősített védfallal körülvettÓvár. 13. századi háromhajós román kori   bazilika.Körmöcbánya: várnegyed, kettős védőfallal övezett Szent Katalin plébániatemplom. A középkortól   fogva megszakítás nélkül működő Pénzverde épülete. Pénzérmék és Érmék Múzeuma.
 2. nap: 4 órás fürdőzés a gyönyörű fekvésű Szliácsfürdőn, melynek termálvize a Szlovákiában fellelhetők   közt a legtöbb ásványianyagot tartalmazza. „Csodatévő hatását” már Mátyás király és Beatrix királyné is   élvezte. Kossuth Lajosnak, Arany Jánosnak, és Madách Imrének is kedvenc üdülőhelye volt a település   (emléktábla). VAGY, fürdőzés helyett: Ó-Zólyom, azaz Besztercebánya, városnézés, és a skanzenszerű ősi bányászfalu, a mesés fekvésű Úrvölgy (Látnivalók – ld. 4. oldal.) Megtekintjük Zólyom várát és az itt született Balassi Bálint emléktábláját. Érkezés: 19.30 Bp.

    

Az 1960-as évek óta a szliácsi (Sliač) gyógyfürdő az egyetlen Szlovákiában, amely a szív- és érrendszeri betegségekre gyógyulást kínál, mivel különleges ásványvizeit szénterápiához is fel lehet használni. A szliácsi gyógyfürdő vizei egyedülállóan magas (98%-ot meghaladó) CO2-tartalmuknak és ritka izotermikus (33,2 °C-os) hőmérsékletüknek köszönhetően izom- és csontrendszeri betegségek, nőgyógyászati és onkológiai megbetegedések kezelésére is felhasználhatók. A szliácsi gyógyfürdő az egyetlen gyógyfürdő Szlovákiában, amely földgázt használ a kezelésekhez. A gáz kinyerése közvetlenül a gyógyfürdő forrásánál történik. Az összes többi szlovákiai gyógyfürdőben kémiai úton előállított gázt használnak. A szliácsi gyógyfürdő vendégei több mint 45 kezelés, köztük balneoterápia, hidroterápia, hőterápia, gyógytorna és elektroterápia között választhatnak. Az egyedibb kezelések közül néhány: vizes szén-dioxid-fürdők, gáz-szénsavas fürdők, gázinjekciók.

.

.

honismereti vezetés, utazás, szállás, félpanzió

1. nap: indulás: 6.15 Szfvár., 7.30 Bp. Selmecbánya girba-gurba utcácskákkal teli gyönyörű városa az Unesco Világörökség része. Leányvár, Petőfi-emléktábla. Szentháromság-szobor. Glanzenberg-tárna – séta a bányajáratban. A tornyokkal megerősített védfallal körülvettÓvár. 13. századi háromhajós román kori bazilika.Körmöcbánya: várnegyed, kettős védőfallal övezett Szent Katalin plébániatemplom. A középkortól fogva megszakítás nélkül működő Pénzverde épülete. Pénzérmék és Érmék Múzeuma.

2. nap: 4 órás fürdőzés a gyönyörű fekvésű Szliácsfürdőn, melynek termálvize a Szlovákiában fellelhetők közt a legtöbb ásványianyagot tartalmazza. „Csodatévő hatását” már Mátyás király és Beatrix királyné is élvezte. Kossuth Lajosnak, Arany Jánosnak, és Madách Imrének is kedvenc üdülőhelye volt a település (emléktábla). VAGY, fürdőzés helyett: Ó-Zólyom, azaz Besztercebánya, városnézés, és a skanzenszerű ősi bányászfalu, a mesés fekvésű Úrvölgy (Látnivalók – ld. 4. oldal.) Megtekintjük Zólyom várát és az itt született Balassi Bálint emléktábláját. Érkezés: 19.30 Bp.

Szliácsfürdőn, a központban lévő igényes panzióban.

terkep

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 Határtalanul Pályázat

banner hatartalanul


Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor