Otthonról hazamegyünk

csütörtök, december 13, 2018


EURÓPA LEGSZEBB ADVENTI VÁSÁRA: ZÁGRÁB. Látogatással Varasdon.

Időpont(ok):
2018.12.15-16. (szombat, vasárnap))
Ár: 28.000 Ft
1. nap. A zágrábi adventi vásárt 2015-ben, 2016-ban, és 2017-ben is Európa legszebb adventi vásárának választották. Az adventi szezon során a hovát főváros számos ingyenes eseményt kínál több helyszínen, melyek a legigényesebb látogatók igényeit is kielégítik. Zágráb sok magyar vonatkozással rendelkezik. Városnéző sétán veszünk részt, benne a Szent István kápolnával és…

EURÓPA LEGSZEBB ADVENTI VÁSÁRA: ZÁGRÁB. Látogatással Varasdon.

SZILVESZTER A FELVIDÉKEN. Esztergom - Csallóköz - Mátyusföld - Nyitra - Nagyszombat - Zoboralja

Időpont(ok):
2018.12.29. - 2019.01.01.
Ár: 74.900 Ft
1. nap: Pilisszántó: reggeli séta a az ősi szimbólumokat hordozó Boldogasszony-kápolnához. Esztergom: a Bazilika kincsei és látnivalói. Párkány: különleges étkezési lehetőség a Középkori Parasztétteremben. A Barsi Múzeum Léván a 13. század végén épült várban. Deáki – az 1228-ban épített kéttornyú református templom - az itt élő bencések hagyták hátra…

SZILVESZTER A FELVIDÉKEN. Esztergom - Csallóköz - Mátyusföld - Nyitra - Nagyszombat - Zoboralja

SZILVESZTER A DÉLVIDÉKEN

Időpont(ok):
2018.12.29-2019.01.01. (4 nap)
Ár: 64.900 Ft
A Délvidék egyik leghangulatosabb szállásán, a rönkfa bútorokkal berendezett gyönyörű szobákkal, közösségi helyiséggel, étteremmel bíró, tanyasi hagyományokat őrző, mégis modern felszereltségű Kátai-birtokon emlékezetes szilveszteri élményben lesz részünk. Barátságos házigazdáink nagy szívvel és odaadással várják csoportunkat Kishegyesen, a Vajdaság szívében lévő ökofarmjukon.1. nap. Szabadka: a híres "ócskapiac", városnézés. Az ócskapiac…

SZILVESZTER A DÉLVIDÉKEN

SZILVESZTER ERDÉLY SZÍVÉBEN

Időpont(ok):
2018.12.28-2019.01.01.(5 nap)
Ár: 89.000 Ft.
Időpont(ok): 2018.12.28-2019.01.01.(5 nap) Ár: 89.000 Ft. KOLOZSVÁR-SZILÁGYSÁG-KALOTASZEG-NAGYVÁRAD-PARTIUM-TOROCKÓ-GYULAFEHÉRVÁRKicsi falvak, szívbeli élmények, vendégszerető emberek... Élőzenés Szilveszter Kolozsvár központjában.Honismereti vezető: a kérdőívek tanusága szerint legnépszerűá erdélyi vezetőnk, a nagy tudással, életbölcsességgel és ragyogó humorral megáldott székely, Vajda Éva.1. nap: Nagykároly: Károlyi-kastély.  Kaplony: Károlyi-mauzóleum. Nagymajtény: a Szatmári-béke emlékműve. Érmindszent: Ady Endre szülőháza. Szállás Szilágycsehben.2. nap: Zsibó: Wesselényi-kastély és az ott berendezett színpompás botanikus kert,…

SZILVESZTER ERDÉLY SZÍVÉBEN

EURÓPA LEGSZEBB ADVENTI VÁSÁRA: ZÁGRÁB. Látogatással Varasdon.

 
Időpont(ok):
2018.12.15-16. (szombat, vasárnap))
Úti cél: Dél-Baranya/Muraköz (Horváto.), Európa magyar szemmel
Út jellege: Gasztronómia, Városnézés, Rendezvények, Történelem, Advent, Kulturális utazás
Ár: 28.000 Ft
Útvonal: 1
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár

varazdin11. nap. A zágrábi adventi vásárt 2015-ben, 2016-ban, és 2017-ben is Európa legszebb adventi vásárának választották. Az adventi szezon során a hovát főváros számos ingyenes eseményt kínál több helyszínen, melyek a legigényesebb látogatók igényeit is kielégítik. Zágráb sok magyar vonatkozással rendelkezik. Városnéző sétán veszünk részt, benne a Szent István kápolnával és a székesegyházzal, ahol látjuk Szent László koronázási palástját is. Fél 5-től vetjük bele magunkat az egymáshoz közeli tereken zajló adventi vásárok színes forgatagába, ahol éjjel is kínálnak különféle zenés-táncos programokat. Szállásunkról gyalog elérhető lesz a belváros.
2. nap. Másnap délelőtt is jut még időnk egyénileg vásározni, vagy: Medvegrad várába látogathatunk, melyet IV. Béla király építtetett a tatárjárás után. A várból tiszta időben szép kilátás nyílik Zágrábra és a környékre. Zágrábtól szűk másfél óra hazafelé a csodaszép óvárossal dicsekvő Varasd. Horvátország egykori fővárosának középkori palotákkal szegélyezett történelmi utcáit árusok lepik el, és kézműves termékeikkel, fenséges ízekkel csábítják a látogatókat. Varasd óvárosa az Unesco Világörökségek javaslati listáján szerepel (a képen Európa legrégebbi, 1500-as években már a mostani funkciója céljára épült, óratornyos Városházája). A belváros mellett találjuk a Zrínyiek meseszép várát, melyben érdekes kiállítást tekinthetünk meg. Jó 4 óránk lesz Varasdon, benne bőséges szabadidővel.

    

Varasd a török elleni háborúk idején Horvátország fővárosa volt. A varasdi városháza Európa egyik legrégebbi városháza épülete. Gyönyörű vára az Erdődyek birtokában volt. Az impozáns erődítmény teljesen körbejárható.  

Öltözzünk melegen és vigyünk magunkkal pálinkát!

Utazás, honismereti vezetés, szállodai szállás Zágráb központjához közel, reggeli.

Indulás: 5.45  Budapest, 6.45 Székesfehérvár

1. nap
zágrábi adventi vásárt egymás után 3 évben, 2015-ben, 2016-ban, és 2017-ben is Európa legszebb vásárának választották. Az adventi szezon során a hovát főváros számos ingyenes eseményt kínál több helyszínen, melyek a legigényesebb látogatók igényeit is kielégítik. Zágráb ráadásul sok magyar vonatkozással rendelkezik, hiszen évszázadokon keresztül tartozott a magyar korona fennhatósága alá. Először is 2 órás városnéző sétán veszünk részt, benne a Szent István kápolnával és a székesegyházzal, ahol látjuk Szent László koronázási palástját is. Itt nyugszik Erdődy Tamás, valamint az 1919-es újratemetésük óta Frangepán Ferenc és Zrínyi Péter is. Kb. fél 5-től vethetjük bele magunkat az egymáshoz közeli tereken zajló adventi vásárok színes forgatagába, ahol éjjel is kínálnak különféle zenés-táncos programokat. Szállásunkról gyalog elérhető lesz a belváros.

A fő helyszínek:

large advent 1011075a252b6ca7df91. Advent a Jellasich-térenA város Fő terén egy hatalmas adventi koszorút állítanak fel a Mandusevac-kútnál. Nagyon finom forralt bort és kolbászt kóstolhatunk meg itt. Az "advent Zágrábban" rendezvény egyik jelképe ez a koszorú.
2. Élő BetlehemKaptol városrészben, közvetlenül a Katedrális mellett állítják fel minden évben az élő Betlehemet.
3. Advent az Európai Téren: modernebb hangulatú rendezvény, mint a hagyományos adventi rendezvények. Koncerteket tartanak itt és DJ-k lépnek fel esténként. Ilyenkor inkább a fiatalokat vonzza ez a tér, de napközben gyönyörű ajándéktárgyakat és finom forralt borokat is vehetünk itt.
4. Zrinjevac-i AdventEbben a városrészben kis faházakat állítanak fel Advent idején. Zágrábi specialitásokat ehetünk-ihatunk. A kivilágított park igazán meseszerű hangulatot teremt.
5. JégpályaA Tomislav király téren korcsolyapályát állítanak ebben az időben és minden este más-más előadásokat tartanak. Tökéletes helyszín ez is az este eltöltésére, amíg elfogyasztjuk a finomabbnál finomabb ételeket és italokat.
6. FuliranjeHa az igazi középkori Zágráb-hangulatot keressük, a Tomiceva és Kurelčeva utcákban biztosan megtaláljuk! Minden évben más-más tematikával készülnek - idén a Tomiceva utca a séfek utcája, a Kurelčeva utca pedig diszkó utca lesz.
7. Karácsonyi vásárA Bogovićeva utcai fakunyhókban édes mandulát, forralt bort, kézzel készített ajándéktárgyalat, sálakat, kesztyűket vásárolhatunk. Az idei adventi eseményekhez csatlakozik a zágrábi Upper Towns is, valamint a nemrég megnyitott Grič alagút is gyönyörű díszítést kap.
További részletek a rendezvényekről, helyszínekről és időpontokról: http://www.adventzagreb.com

2. nap
Másnap délelőtt is jut még időnk egyénileg vásározni, a 11.30-as indulás előtt, vagy: Medvegrad várába látogathatunk. A névben rejlő magyar szó nem véletlen - a
 magas sziklák által védett "Medvevárat" IV. Béla király építtette a tatárjárás után. A várból tiszta időben szép kilátás nyílik Zágrábra és a környékre. A hazautunk csodaszép állomása a Zrínyiek birtoka, a csodaszép óvárossal dicsekvő Varasd, amely adventkor még szebb arcát mutatja. Horvátország egykori fővárosának középkori palotákkal szegélyezett történelmi utcáit árusok lepik el, és kézműves termékeikkel, fenséges ízekkel csábítják a látogatókat. A fő téren akár korcsolyázásra is van lehetőségünk. Varasd óvárosa az Unesco Világörökségek javaslati listáján szerepel. A belváros mellett találjuk a Zrínyiek meseszép várát, melyben érdekes kiállítást tekinthetünk meg. 4 óránk lesz Varasdon a 17 órás hazaindulásig, benne bőséges szabadidővel. 21 órára leszünk Fehárváron, este 10-re Budapesten.

-

advent varasd trakostyan ptuj map

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 Határtalanul Pályázat

banner hatartalanul


Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor