Otthonról hazamegyünk

kedd, április 24, 2018


GYIMES - MOLDVA - MADARASI-HARGITA - Az Ezer Székely Leány Napjával Csíksomlyón

Időpont(ok):
2018.07.05-10.
Ár: 74.900 Ft
Kétség nem fér hozzá: a Gyimes-völgy a világ legszebb, legbarátságosabb helye. E túrán az igazi Gyimessel, a hagyományaikat hétköznapi életük során megélő, vendégszerető csángókkal és történelmi vidékükkel ismerkedünk. Közben élvezzük a házias ízeket, bennük a hegyek zamatával és a vadítóan friss levegőt. Közben örök életre szóló, páratlan kulturális élményt nyújtó…

GYIMES - MOLDVA - MADARASI-HARGITA - Az Ezer Székely Leány Napjával Csíksomlyón

A MONARCHIA ELFELEDETT KATONÁINAK NYOMÁBAN, A BALKÁNON - Tengerparti pihenéssel Albániában és Montenegróban

Időpont(ok):
2018.06.30-07.11. (12 nap, 11 éj)
Ár: 149.000 Ft
1. nap:  Avala-hegy Belgrád mellett: első világháborús emlékmű. Niš: Dél-Szerbia legnagyobb városa. Vacsora a helyi magyar tanárnővel. Esti séta az oszmán citadellánál (az egykori tiszti hadifogolytábor). 2. nap: Niš: látogatás a Ćele-kula koponya-toronyba és az első világháborús osztrák–magyar temetőbe. Kuršumlija: 12. századi Szent Miklós pravoszláv templom. Természeti…

A MONARCHIA ELFELEDETT KATONÁINAK NYOMÁBAN, A BALKÁNON - Tengerparti pihenéssel Albániában és Montenegróban

VADVÍZI ÉS HEGYVIDÉKI KALANDOK A MESÉS BOSZNIÁBAN Kenu- és hegyi túra, vadvízi evezés és megannyi csoda látnivaló

 
Időpont(ok):
2018.06.12-17. (6 nap, 5 éj)
Úti cél: Európa magyar szemmel
Út jellege: Túrázás, Felfedezés, Városnézés, Túra/kultúra út, Nyaralás
Ár: 139.000 Ft
Útvonal: M6, Eszék
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár

rafting1.nap: Érkezés Mostarba a késő délutáni órákban. Szállás elfoglalása, majd szabadidő Mostar óvárosában (Kradzsoz bég dzsámi, Öreg-híd, Koski Mehmed pasa dzsámi, Kriva Cuprija, Bišćević ház).
2.nap: Reggeli után 8 km-es kenutúrára indulunk a Trebižat-folyón. Kiindulási pontunk Trebizat település határában lesz. Útközben megállhatunk egy rövid pihenőre, akár meg is mártózhatunk. A folyóparton elfogyasztjuk ebédünket, majd megtekintjük a közeli Kravica-vízesést, Bosznia-Hercegovina legszebb és legkülönlegesebb vízesését. Csónaktúra és vízi szafari a Hutovo Blato Nemzeti Parkban. Két órás evezésünk során testközelből figyelhetjük meg a nemzeti park csodálatos élővilágát.
3.nap: Egész napos kirándulás a „boszniai Himalájában”, a Prenj hegységben. Gyalogtúránk Rujište falutól indul. Cél a Zelena Glava 2155 m-es csúcsa. Menetidő: 6-7 óra, szintemelkedés kb. 800 m. Este szabadidő Mostarban.
4.nap: Vadvízi evezés a rafting túrák bosznia-hercegovinai paradicsomában, Konjicban. Egész napos programunk során, mintegy 18-20 km hosszában evezünk a Neretva csodálatos völgyében. Késő délután átutazunk a Sutjeska Nemezeti Parkba, ahol elfoglaljuk szállásunkat.
5.nap: Izgalom, adrenalin bomba, újabb vadvízi evezés, ezúttal a Tara és a Drina folyókon. Montenegró és Bosznia-Hercegovina határán élvezhetjük a pezsgést és a természet elképesztő erejét! A Tara és a Drina mély szurdokvölgyei lélegzetelállító hátteret biztosítanak az önfeledt kikapcsolódáshoz.
6.nap:Szabadidő Szarajevóban, Bosznia-Hercegovina fővárosában. Felkeressük a legfőbb látványosságokat. Megtekintjük az ország egyik legmagasabb vízesését, a Skakavac-vízesést, amely az ország egyik legmagasabb vízesése, 98 méter magasról hull alá. Rövid megállókkal tarkítva utazunk haza Budapestre.

    

Bosznia-Hercegovina leghíresebb városa a festői Mostar. A gyönyörű, oszmán középkori állapotokat megőrző belváros és az emblematikus látványt nyújtó Öreg Híd az UNESCO Világörökség része.A városban vegyesen élnek horvátok és bosnyákok, a több évszázados, a közelmúltig tartó háborúskodás után most békésen megfér egymás mellett a kereszténység és a muzulmán vallás.Az 1567 óta a város jelképének számító Öreg hidat a polgárháborúban lerombolták, de a magyar SFOR kontingens műszaki alakulatainak segítségével kiemelték darabjait a folyóból és a Firenzei Egyetem tervei alapján építették újjá.

utazást, szállást reggelivel, három ebédet az evezőtúrákon (2.,4-5.nap), az összes kenu-, csónak és vadvízi evezőtúrát, a honismereti és túravezetést.

1. nap:Indulás: 5:15-kor Budapestről és Székesfehérvárról (találkozó Dunaújvárosban). Érkezés Mostarba a késő délutáni órákban. Szállás elfoglalása, majd szabadidő Mostar óvárosában (Kradzsoz bég dzsámi, Öreg-híd, Koski Mehmed pasa dzsámi, Kriva Cuprija, Bišćević ház).

2. nap: Reggeli után 8 vagy 12 km-es kenutúrára indulunk a Trebižat-folyón. Kiindulási pontunk Trebizat település határában lesz. Bemelegítés gyanánt egy könnyebb pályán suhanunk, majd következnek a komolyabb szakaszok. Útközben persze megállhatunk egy rövid pihenőre, akár meg is mártózhatunk, hogy élvezzük a napsugarak simogatását. A vidám programot követően elfogyasztjuk tartalmas ebédünket a folyóparton. Ebéd után megtekintjük a közeli Kravica-vízesést, amely Bosznia-Hercegovina legszebb és legkülönlegesebb vízesése. Szélessége eléri a 100 m-t, legmagasabb esése eléri a 26 m-t is. Vize a legnagyobb nyári melegben is csak 15-16 C fokos. Jó időben úszni és evezni is lehet benne, a vízparton pedig jóízűen elfogyaszthatunk egy pohár sört is.

Csónaktúra és vízi szafari a Hutovo Blato Nemzeti Parkban. A nemzeti park területét képező tó és csatornarendszer 22 hal- és mintegy 600 növényfaj otthona. Két órás evezésünk során testközelből figyelhetjük meg a nemzeti park csodálatos élővilágát.

3. nap:  Túra a Prenj-hegységbe. Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk a „boszniai Himalája” meghódítására. A Prenj a Dinári-Alpok leglenyűgözőbb hegysége, több 2000 m feletti magaslattal. Gyalogtúránk Rujište falucskától indul. Folyamatos emelkedők után érjük el a Zelena Glava 2155 m-es csúcsát. Hegymenetünk során néhol kötelek is segítenek az előrejutásban. Menetidő: 6-7 óra, szintemelkedés kb. 800 m. Este visszatérünk szállásunk helyszínére, Mostarba, és elfogyaszthatjuk jól megérdemelt vacsoránkat.

4. nap:  Rafting a Neretván. Reggeli után a vadvízi evezés bosznia-hercegovinai paradicsomába, Konjicba indulunk. Egész napos programunk során, mintegy 18-20 km hosszában evezünk a Neretva csodálatos völgyében. A kristálytiszta víz partján itt-ott megpihenünk, hogy igazán átadhassuk magunkat a természet adta szépségeknek. Közben magunkhoz veszünk némi gyümölcsöt, szendvicset és üdítőt, hogy feltöltsük szervezetünket energiával. Késő délután átutazunk a Sutjeska Nemezeti Parkba, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

5. nap:  Vadvízi evezés a Tara és a Drina folyókon. Izgalom, adrenalin bomba, vadvízi evezés álomszerű tájakon. Ez minden, mi ránk vár a Tara-folyó völgyében, Montenegró és Bosznia-Hercegovina határán. Itt nincs helye a szomorkodásnak, gyere és élvezd velünk a pezsgést és a természet elképesztő erejét! A Tara és a Drina mély szurdokvölgyei lélegzetelállító hátteret biztosítanak az önfeledt kikapcsolódáshoz. A program végén Szarajevóba utazunk és elfoglaljuk szállásunkat.

6. nap:  Szarajevó. Reggeli után szabadidő Bosznia-Hercegovina fővárosában. A város turisták számára talán legérdekesebb része a bazársor, azaz a Baščaršija. Legfőbb látványosságnak számít a Latin-híd, a Monarchia Múzeum, a városháza mór stílusú épülete, a Gazi Husrev dzsámi és a katolikus székesegyház. Megtekintjük az ország egyik legmagasabb vízesését, a Skakavac-vízesést, amely Szarajevótól mindössze 12 km-re található. Ez az ország egyik legmagasabbról aláhulló vízesése, 98 méter magasról hull alá. Először fentről tekintjük meg, majd a jelzett ösvényen egészen a vízesés közvetlen közelébe érünk – a permetet a bőrünkön érezhetjük. Rövid megállókkal tarkítva utazunk haza Budapestre.

Érkezés: kb. 22 órakor Budapestre és Székesfehérvárra, transzfer Dunaújvárosból.

3 éj Mosztárban és 1-1 éj Tjentistében, ill. Szarajevóban panziókban.

bosznia

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 Határtalanul Pályázat

banner hatartalanul


Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor