Otthonról hazamegyünk

kedd, április 24, 2018


GYIMES - MOLDVA - MADARASI-HARGITA - Az Ezer Székely Leány Napjával Csíksomlyón

Időpont(ok):
2018.07.05-10.
Ár: 74.900 Ft
Kétség nem fér hozzá: a Gyimes-völgy a világ legszebb, legbarátságosabb helye. E túrán az igazi Gyimessel, a hagyományaikat hétköznapi életük során megélő, vendégszerető csángókkal és történelmi vidékükkel ismerkedünk. Közben élvezzük a házias ízeket, bennük a hegyek zamatával és a vadítóan friss levegőt. Közben örök életre szóló, páratlan kulturális élményt nyújtó…

GYIMES - MOLDVA - MADARASI-HARGITA - Az Ezer Székely Leány Napjával Csíksomlyón

A MONARCHIA ELFELEDETT KATONÁINAK NYOMÁBAN, A BALKÁNON - Tengerparti pihenéssel Albániában és Montenegróban

Időpont(ok):
2018.06.30-07.11. (12 nap, 11 éj)
Ár: 149.000 Ft
1. nap:  Avala-hegy Belgrád mellett: első világháborús emlékmű. Niš: Dél-Szerbia legnagyobb városa. Vacsora a helyi magyar tanárnővel. Esti séta az oszmán citadellánál (az egykori tiszti hadifogolytábor). 2. nap: Niš: látogatás a Ćele-kula koponya-toronyba és az első világháborús osztrák–magyar temetőbe. Kuršumlija: 12. századi Szent Miklós pravoszláv templom. Természeti…

A MONARCHIA ELFELEDETT KATONÁINAK NYOMÁBAN, A BALKÁNON - Tengerparti pihenéssel Albániában és Montenegróban

DEÁK FERENC NYOMÁBAN, ZALÁBAN - Séta Keszthelyen, a Balaton fővárosában

 
Időpont(ok):
2018.05.26
Úti cél: Belföld
Út jellege: Városnézés, Történelem, Kulturális utazás
Ár: 9.900 Ft
Útvonal: M7, Székesfehérvár, Nagykanizsa
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár

festetics kastely1Söjtör: Deák Ferenc szülőháza. Kehidakustány: a Deák-kúria, ahol gyermekkorát töltötte „a haza bölcse”. A biedermeier enteriőr a reformkor hangulatába is betekintést enged. Hévíz (Egregy) 13. századi, gyönyörű műemléktemplomának megtekintése után az egregyi pincesoron található Római Pincébe térünk be, ahol magyaros ebéddel várnak minket. Keszthelyen ellátogatunk a gyönyörű Festetics kastélyban berendezett Helikon Kastélymúzeumba, melyet XVIII. századi, angolparkká alakított franciakert ölel körül. A különleges Pálmaházat az Eiffel-iroda tervei alapján építettek fel. A Kályhák házában Szalay Imre fazekas alkotásaiból, kályhák és kemencék makettjeiből nyílt kiállítást látunk. A Marcipán Múzeumban marcipán, kávé és fagylalt különlegességeket láthatunk és fogyaszthatunk. A Fenyvespusztai Állatsimogatóban zárjuk túránkat.

    

A Festetics család Magyarország egyik legjelentősebb grófi, majd hercegi családja. A horvátországi származású család a 17. századtól él Magyarországon, 1739-től Keszthelyen. Ekkor szerzi meg Festetics Kristóf (1696–1768) a keszthelyi birtokot és tartozékait, és az uradalmat választja birtokai központjának. Jelentős érdeme a kastély felépítése, ugyanakkor emellett sebészorvost és mestereket hozat a városba, valamint gyógyszertárat és uradalmi kórházat létesít.

utazást, honismereti vezetést.

Indulás: 5.30-kor Budapestről, 6.45-kor Székesfehérvárról.
Söjtörön ellátogatunk Deák Ferenc szülőházába. Az egyszerű, barokk kúriát 1785 körül építtette „a haza bölcsének” édesapja. Kehidakustányban felkeressük Deák Ferenc otthonát. A Deák-kúriában töltötte gyermekkorát „a haza bölcse”, akinek életéről és munkásságáról, valamint a Deák család hagyatékáról tekinthetünk meg egy izgalmas kiállítást. A kiállítás nem csupán Deák munkásságát mutatja be, de a biedermeier enteriőr a reformkor hangulatába is betekintést enged. A gyógyító hatású taváról és fürdőházáról híres Hévíz (Egregy) 13. századi, gyönyörű műemléktemplomának különlegessége a nyolcszögű, ún. csürlős sisakkal fedett torony, amelyhez hasonlót a dél-erdélyi Zeykfalván találunk. A templom mellől megkapó kilátás nyílik a dimbes-dombos vidékre. Az egregyi pincesoron betérünk a Római Pincébe, ahol egy igazán finom magyaros ebéddel várnak minket. Keszthelyen ellátogatunk a Helikon Kastélymúzeumba. A gyönyörű Festetics kastélyban berendezett kiállításon megtekinthető a 18-19. századi főúri életforma, továbbá itt látható Magyarország egyetlen épen maradt főúri magánkönyvtára. A könyvek mellett jelentős értéket képvisel a könyvtár eredeti klasszicista berendezése is. A kastély mögötti XVIII. századi franciakertet Festetics György alakíttatta át angolparkká, ahol a rengeteg értékes növényritkaság mellett egy 400 éves mocsári tölgy is látható. Megtekinthetjük a különleges Pálmaházat, amelyet az Eiffel-iroda tervei alapján építettek fel. A kastély szomszédságában találjuk a Kályhák házát. Szalay Imre fazekas műhelyében kályhák és kemencék makettjeiből rendezett be egy csodálatos kiállítást, ahol megismerkedhetünk a Magyarország és Erdély egyes tájegységein használatos népi cserépkályhákkal. Keszthelyi városnézésünk kihagyhatatlan eleme a Marcipán Múzeum, ahol a marcipánkülönlegességek megtekintése mellett egy ízletes sütemény és valamilyen kávé-/fagylaltkülönlegesség elfogyasztására is lesz lehetőségünk. A Fenyvespusztai Állatsimogató, a Kis-Balaton mellett kicsiknek és nagyoknak is egyaránt nagy élmény lesz. Csacsi, nyuszi, bárányka, kecskegida és kis bivaly egyaránt látható és simogatható.

20.45-kor érkezés Székesfehérvárra, 22.00-kor Budapestre.

nincs

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 Határtalanul Pályázat

banner hatartalanul


Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor