Otthonról hazamegyünk

szombat, szeptember 22, 2018


SZILVESZTER A FELVIDÉKEN. Esztergom-Csallóköz-Mátyusföld-Nyitra-Nagyszombat-Zoboralja.

Időpont(ok):
2018.12.29 - 2019.01.01.
Ár: 69.900 Ft - előfoglalás szeptember 30-ig! 09.30 után: 74.900 Ft
- előfoglalás szeptember 30-ig! 09.30 után: 74.900

SZILVESZTER A FELVIDÉKEN. Esztergom-Csallóköz-Mátyusföld-Nyitra-Nagyszombat-Zoboralja.

SZILVESZTER A DÉLVIDÉKEN

Időpont(ok):
2018.12.29-2019.01-01. (4 nap)
Ár: 59.000 Ft - 09.30-ig (előfoglalás). 09.30-tól: 64.900 Ft
- 09.30-ig (előfoglalás). 09.30-tól: 64.900

SZILVESZTER A DÉLVIDÉKEN

SZILVESZTER ERDÉLY SZÍVÉBEN

Időpont(ok):
2018.12.28-2019.01.01.(5 nap)
Ár: 89.000 Ft. Előjelentkezés szeptember 30-ig: 84.000 Ft.
Időpont(ok): 2018.12.28-2019.01.01.(5 nap) Ár: 89.000 Ft. Előjelentkezés szeptember 30-ig: 84.000 Ft. KOLOZSVÁR-SZILÁGYSÁG-KALOTASZEG-NAGYVÁRAD-PARTIUM-TOROCKÓ-GYULAFEHÉRVÁRKicsi falvak, szívbeli élmények, vendégszerető emberek... Szilveszter Kolozsvár központjában.1. nap: Nagykároly: Károlyi-kastély.  Kaplony: Károlyi-mauzóleum. Nagymajtény: a Szatmári-béke emlékműve. Érmindszent: Ady Endre szülőháza. Szállás Szilágycsehben.2. nap: Zsibó: Wesselényi-kastély és az ott berendezett színpompás botanikus kert, trópusi növényekkel. Sárkányok kertje: különleges sziklaképződmények. Szekerezés vagy lovasszánozás Sztánáról Kós Károly Varjúvárához. Forralt bor, gulyás. Körösfő: Kalotaszeg egyik legbájosabb…

SZILVESZTER ERDÉLY SZÍVÉBEN

GESZTENYEÜNNEP VELEMBEN, KŐSZEGI VÁROSNÉZÉSSEL ÉS AZ ÍROTTKŐVEL MEGTELT!!!

 
Időpont(ok):
2018. október 13. (szombat
Úti cél: Belföld
Út jellege: Természet, Gasztronómia, Rendezvények, Bor, Kulturális utazás
Ár: 9.400 Ft
Útvonal: Budapest-M1
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár

gesztenyeKőszeg Magyarország egyik legszebb kisvárosa, melynek nemzeti örökséggé nyilvánított belvárosában érintetlenül fennmaradt, középkori hangulatú házak sorakoznak. A történelmi belváros mellett a Jurisics-vár Kőszeg legérdekesebb látnivalója, amely már külső megjelenésével is erőt, hősies elszántságot sugároz. 
Az Alpokaljához tartozó Kőszegi-hegységben, Kőszegtől mindössze 8 kilométerre, idilli környezetben található a mesebelien szép, aprócska falu, Velem, hívogatóan takaros, hagyományos házakkal, szép kertekkel. A falu és környéke ritka gasztronómiai kincse a gesztenye. A hagyományos Velemi Gesztenyenapok fő attrakciójaa gesztenyesütés, az ősöktől ellesett módszerekkel. Sütik gyertyalángon, bükkfa parázson, különleges serpenyőkben, ki hogy tanulta a mamától. Az ünnepen gesztenyés finomságokat, lángost, langallót, pecsenyét, házi rétest, frissen szedett gyümölcsöt és szőlőt, frissen préselt mustot és finom borokat kóstolhatunk. Az Írottkő a régi rendszerben tiltott hegy volt, mivel itt húzódott a hírhedt vasfüggöny, amely magunktól védett bennünket… Kis ausztriai kitérővel, busszal kacskaringózunk fel a csúcs közelébe, ahova pár perces sétával kapaszkodunk fel, a pompás panoráma kedvéért.
 

    

.

.

.

utazás, honismereti vezetés

Indulás: 6:00 Budapest, 7:00 Székesfehérvár
Honismereti vezető: egynapos országjárásaink népszerű vezetője, Posch Ede
Útvonal: Budapest-M1
Kőszeget Nyugat-Magyarország ékszerdobozaként szokás emlegetni. Méltán, ugyanis Kőszeg Magyarország egyik legszebb kisvárosa, melynek nemzeti örökséggé nyilvánított belvárosában érintetlenül fennmaradt, középkori hangulatú házak sorakoznak. A magyar történelembe az 1532-es török ostrommal írta be a nevét a város, amikor Jurisics Miklós várkapitány vezetésével a vár védői feltartóztatták a Bécs elfoglalására indult hatalmas oszmán sereget. A viszonylag kis belváros két központtal rendelkezik, a Jurisics téren találjuk a történelmi épületek zömét, templomokat, múzeumokat, míg a felújított, sétálóövezetté alakított Fő tér jó időben nyüzsgő kávéházi, éttermi teraszai ideálisak egy kis lazításhoz. A történelmi belváros mellett a Jurisics-vár Kőszeg legérdekesebb látnivalója. A napjainkra teljesen felújított, már külső megjelenésével is erőt, hősies elszántságot sugárzó vár belső tereiben életre kel a régmúlt. Az 1532-es várostrom történetének és a hős védők emlékének külön termet szenteltek, az Aranyszobában pedig a Kőszeghez kapcsolódó legbecsesebb értéktárgyakat tekinthetjük meg.
Az Alpokaljához tartozó Kőszegi-hegységben, Kőszegtől mindössze 8 kilométerre, idilli környezetben található a mesebelien szép, aprócska falu, Velem, utazásunk következő állomása. Velemet akár a magáért a faluképért is érdemes felkeresni, a takaros, hagyományos házak, a szép kertek hívogatóak. A falunak és a környéknek azonban van egy ritka gasztronómiai kincse, a gesztenye. Látogatásunk időpontja nem véletlenszerű: éppen akkor tartják a hagyományos Velemi Gesztenyenapokat, ahol a fő attrakció mi lenne más, mint a gesztenyesütés, az ősöktől ellesett módszerekkel. Sütik gyertyalángon, bükkfa parázson, különleges serpenyőkben, ki hogy tanulta a mamától. Az ünnepen gesztenyés finomságokat, lángost, langallót, pecsenyét, házi rétest, frissen szedett gyümölcsöt és szőlőt, frissen préselt mustot és finom borokat kóstolhatunk.
Velemtől csupán néhány kilométerre esik légvonalban a hegység, és egyben a Dunántúl legmagasabb csúcsa, az Írottkő, amely a régi rendszerben tiltott hegy volt, mivel éppen a határon helyezkedik el. Itt húzódott a hírhedt vasfüggöny, amely nem az ellenségtől, hanem magunktól védett bennünket… Mivel az idő már kissé szorít minket, nem gyalogszerrel, az őszi erdőn át, hanem kis ausztriai kitérővel, busszal kacskaringózunk fel a csúcs közelébe, ahova pár perces sétával kapaszkodunk fel, a pompás panoráma kedvéért.
Érkezés 21 óra körül Székesfehérvárra, 22 óra körül Budapestre
 

.

velem

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 Határtalanul Pályázat

banner hatartalanul


Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor