Otthonról hazamegyünk

szerda, máj. 23, 2018


GYIMES - MOLDVA - MADARASI-HARGITA - Az Ezer Székely Leány Napjával Csíksomlyón

Időpont(ok):
2018.07.05-10.
Ár: 74.900 Ft
Kétség nem fér hozzá: a Gyimes-völgy a világ legszebb, legbarátságosabb helye. E túrán az igazi Gyimessel, a hagyományaikat hétköznapi életük során megélő, vendégszerető csángókkal és történelmi vidékükkel ismerkedünk. Közben élvezzük a házias ízeket, bennük a hegyek zamatával és a vadítóan friss levegőt. Közben örök életre szóló, páratlan kulturális élményt nyújtó…

GYIMES - MOLDVA - MADARASI-HARGITA - Az Ezer Székely Leány Napjával Csíksomlyón

A MONARCHIA ELFELEDETT KATONÁINAK NYOMÁBAN, A BALKÁNON - Tengerparti pihenéssel Albániában és Montenegróban MEGTELT!!!

Időpont(ok):
2018.06.30-07.11. (12 nap, 11 éj)
Ár: 149.000 Ft
1. nap:  Avala-hegy Belgrád mellett: első világháborús emlékmű. Niš: Dél-Szerbia legnagyobb városa. Vacsora a helyi magyar tanárnővel. Esti séta az oszmán citadellánál (az egykori tiszti hadifogolytábor). 2. nap: Niš: látogatás a Ćele-kula koponya-toronyba és az első világháborús osztrák–magyar temetőbe. Kuršumlija: 12. századi Szent Miklós pravoszláv templom. Természeti…

A MONARCHIA ELFELEDETT KATONÁINAK NYOMÁBAN, A BALKÁNON - Tengerparti pihenéssel Albániában és Montenegróban MEGTELT!!!

A BALATON-FELVIDÉK CSODÁI MEGTELT!!

 
Időpont(ok):
2018. július 7. (szombat)
Úti cél: Belföld
Út jellege: Természet, Felfedezés, Hagyományőrzés, Rendezvények, Történelem, Bor, Kulturális utazás
Ár: 8.700 Ft
Útvonal: Budapest, M7
Felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár

szigv1Tapolca: csónakázás a híres-neves tavasbarlangban. A föld mélyéről egyenesen a csúcsok ostromára indulunk, a büszke szigligeti várba. Innen a magyar Provence vidékére, azaz a Káli-medencébe utazunk. Köveskálon a Kővirág étteremben leteszteljük, miért emlegetik ezt a roppant hangulatos helyet az egész Balaton vidék egyik legjobb éttermeként? Megnézzük a szentbékkálai kőtengert, a Balaton-felvidék egyik legszebb természeti csodáját. A kőtengerrel látványosság dolgában legfeljebb a Hegyestű, a szintén a Káli-medencében található kialudt bazaltvulkán vetekedhet – nosza, teszünk is egy sétát a kráter belsejében. Programunkat még mindig a Káli-medencében maradva, a Salföld majorban zárjuk a gyógynövénykert és őshonos háziállatok, valamint lovasbemutató megtekintésével.

 

    

.

.

.

utazás, honismereti vezetés

Indulás: 6.00-kor Budapest, 7.15 Székesfehérvár
Honismereti vezető: egynapos országjárásaink népszerű vezetője, Posch Ede
Útvonal: Budapest, M7
A Balaton-felvidék annyi különleges természeti és az ember által létrehozott, változatos értéket vonultat fel, hogy talán egy hét sem volna elegendő arra, hogy legalább a legérdekesebbeket felfedezzük. Ezúttal egy napba sűrítve próbálunk meg a csodaszép táj jellegzetességeiből ízelítőt kínálni.
Utunk első állomása a bájos kisváros, Tapolca és a város fő turisztikai attrakciója, a híres-neves tavasbarlang, amely rangjához illő látogatóközponttal, remekbeszabott, új kiállítóterekkel bővült az utóbbi években. Az új látogatóközpont termeinek és tereinek (Cseppkő terem, Búvár terem, Denevér terem, Geopark terem, Ősrégész terem, Őskarszt terem, 3D-vetítőterem, Csónakázás, Játszótér, Mászófal) mindegyikében izgalmas installációk, játékok, interaktív felületek teszik változatossá és könnyen befogadhatóvá az élményeket. A végére marad a legnagyobb izgalmakat ígérő rész, a csónakázás. A beszállást a Balaton-felvidéki Nemzeti Park egyenruhás, barátságos dolgozói segítik. A Tapolcai-tavasbarlang jelenleg összesen 180 méteren csónakázható körbe, s ugyanoda érkezünk vissza, ahonnan elindultunk. A türkizkék víz körülbelül 18-20 °C-os, és a legtöbb helyen csupán derékig ér, de olyan szakasz is akad, ahol csupán pár tíz centi borítja az aljzatot. A csónakokban magunk evezhettünk, sőt, a szűkebb szakaszokon a kezünket és a barlang falát használva lehet előre jutni, sokszor a nyakunkat behúzva – az élmény ennél test közelibb már nem is lehetne.

A föld mélyéről egyenesen a csúcsok ostromára indulunk, ez esetben a büszke szigligeti várba, amelyet a Balaton váraként is emlegetnek. A vár is megújult a közelmúltban – rá sem ismer majd, aki 5-10 éve vagy régebben járt itt! Ami viszont változatlan: a gyönyörűséges körpanoráma a vár ormairól Magyarország egyik legszebb tájékára.
Szigligetről a magyar Provence vidékére, azaz a Káli-medencébe utazunk. A kistáj sokak szerint a Balaton-felvidéki Nemzeti Park legszebb, legváltozatosabb vidéke. Köveskálon egyenesen a Kővirág étterembe megyünk, ahol sürgősen leteszteljük, miért emlegetik ezt a roppant hangulatos helyet az egész Balaton vidék egyik legjobb éttermeként? Ebéd után megnézzük a szentbékkálai kőtengert, a Balaton-felvidék egyik legszebb természeti csodáját. A kőtengerrel látványosság dolgában legfeljebb a Hegyestű, a szintén a Káli-medencében található kialudt bazaltvulkán vetekedhet – nosza, teszünk is egy sétát a kráter belsejében. A programokban bővelkedő napot, még mindig a Káli-medencében maradva, Salföld majorban zárjuk a gyógynövénykert és őshonos háziállatok, valamint lovasbemutató megtekintésével.
Hazaérkezés: 21 óra körül Székesfehérvárra, 22 óra körül Budapestre.

.

balaton

Útkereső

Úti cél

Út jellege

Hónap

Felszállási helyek

Letölthető katalógus

csapatepites

Partnereink

 

moszepkanadamagyar

trm banner

erdelylogo

polgarokhaza.hu
szekelyfold info 
 
 pusztina
 
teka alapitvany 

 Erdély és Székelyföld

Tóvidék.ro
 
 
 
 

 

 

  

 

 

 Határtalanul Pályázat

banner hatartalanul


Köszöntő

„Mert ne feledd:
magyarnak lenni
büszke gyönyörűség!"


TOVÁBB >>


koszonto

Utazási utalvány

Bannerkicsi

Hírlevél
Partnereink

karpatutazo

uduleserdelyben

www.kallos.org.ro

moldvai csangomagyarok 2

connect dots butterfly page

cserekert

orzokor